Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2006, 08:54   #46
Sinem1903
 
Sinem1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Burak, "Hayalim gerçek oldu"
Beşiktaş’ın Antalyaspor’dan transfer ettiği 21 yaşındaki golcü Burak Yılmaz, "Siyah beyazlı takımın 3. kalecisi olan babamın giyemediği forma bana nasip olacak" dedi.
Click the image to open in full size.


BABAMA nasip olmayan formayı ben giyeceğim. Hayalim gerçek oldu... Bu sözler, Beşiktaş'ın Antalyaspor'dan transfer ettiği 21 yaşındaki golcü Burak Yılmaz'a ait. Ailece Beşiktaşlı olduklarını anlatan Burak, babası Fikret Yılmaz'ın 1981'de siyah beyazlı takımdan Antalyaspor'a transfer olduğunu hatırlattı ve "Beşiktaş'ın 3. kalecisi olan babamın giyemediği siyah beyazlı forma bana nasip olacak" dedi.

Burak, şunları söyledi: "1984-1985 sezonunda Antalyaspor 2.Lig'den 1.Lig'e çıktığı yıl dünyaya gelmişim. Babam doğduğum günün sabahı saat 06.30'da Uludağ'da Fahri Otel'de kamptaymış. O gün zamanın Antalyaspor Asbaşkanı Mahmut Tunalı'ya, (Başkanım oğlum Antalyaspor'a uğurlu gelecek ve biz şampiyon olacağız) dedikten sonra göbek bağımı alıp Antalya Atatürk Stadı'na gömmüş. Antalyaspor o sezon Atatürk Stadı'nda şampiyonluk turu attı. 21 yıl sonra aynı statta ben de şampiyonluk yaşadım.

Babam koyu Beşiktaşlı

Babam Antalya'da 6 sezon forma giydi. 2 şampiyonluk, 2 küme düşme yaşadı. 5 yıl da kırmızı beyazlı kulübün tüm kategorilerinde görev yaptı. Şimdi G.Birliği'nin kaleci antrenörü.

Biz maddiyata önem vermeyiz. Vestel Manisa sezon ortasında bana 1 milyon 600 bin YTL teklif etti. Buna rağmen (Antalyaspor şampiyon olmadan asla bir yere gitmem) dedim. Nitekim, Antalyaspor şampiyon oldu. Vestel Manisa bu kez rakamı 2 milyon dolara çıkardı. Ama ben babamın ve benim aşık olduğum kulübü yarı fiyatına kabul ettim. Kartal aşkı, paradan daha ağır bastı."

Aile boyu sporcu

Türkiye Bayanlar Basketbol Birinci Ligi'nde forma giyen annenin oğlu olan Burak Yılmaz'ın kızkardeşi Manolya da halen lise takımında voleybol oynuyor. Yılmaz'ın amcası Mustafa Yılmaz ise eski futbolcu ve teknik direktör.

(Hürriyet)
__________________
Bazı ölümler uzun, Bütün hayatlar ÇARŞI'ymış!!!!
Sinem1903 Ofline