|  |  ''Türklerin hatası daha çok göze batıyor''  |  |  
 ''Türklerin hatası daha çok göze batıyor''
 Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toroman, ''Türk futbolcusunun yabancı  bir oyuncudan eksiği yok. Ama Türk oyuncusunun hatası daha çok göze batıyor.  Yabancılara bu konuda daha çok ılımlı davranılır. Ancak bizden fazlalıkları yok"  dedi.

Beşiktaş'ın başarılı futbolcularından İbrahim Toraman Avusturya kampında basın  mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toraman iyi bir hazırlık dönemi  geçirdiklerini ve ancak henüz hazır olmadıklarını dile getirdi. Tecrübeli oyuncu  Beşiktaş yönetiminin yabancı bir stoper arayışında olmasını ise şu sözlerle  değerlendirdi:
 " Biz bu takımda futbolcuyuz. Böyle kararları yöneticilerimiz  verir. Ancak geçen sezonun en az gol yiyen takımıyız. Geçtiğimiz yıl 4 yerli  futbolcu defansta oynamıştık.Geçen yıl yaklaşık. 50 maç oynadık. Tabii ki  hatalarımız olacak. Aynı dili konuştuğumuz içinde çok iyi anlaşıyorduk"

Toraman Türk oyuncularına genel olarak yabancı futbolculardan eksiği  olmadığını dile getirdi ve şunları söyledi:
 "Türk futbolcusunun yabancı bir  oyuncudan eksiği yok. Ama Türk oyuncusunun hatası daha çok göze batıyor.  Yabancılara bu konuda daha çok ılımlı davranılır. Ancak bizden fazlalıkları  yok".

İbrahim Toraman Beşiktaş'a transfer olan Cisse'yi ise takımın pas  yüzdesini artıracak güçlü bir oyuncu olarak değerlendirdi.

" Cisse iyi  bir futbolcu. Geçen sene özellikle derbi karşılaşmalarında orta sahada pas  üstünlüğünü sağlayamıyorduk. Cisse bu açığımızı kapatacaktır. Güçlü ve topu iyi  oyuna sokan bir futbolcu. Beşiktaş için iyi bir transfer oldu".

Toraman  milli takımda uzun süredir beraber oynadıkları Rüştü Reçber'in Beşiktaş'a  transferinin de olumlu olarak değerlendirdi ve aynı dili konuştukları bir kaleci  ile oynayacağı için mutlu olduğunu ifade etti.

İbrahim, takım içinde  oynayacağı mevki üzerini sorulan bir soruya ise " Benim yenim stoper. Benden  yüzde yüz verim almak isteniyorsa stoperde görev oynatılmalıyım. Ancak takımın  yararına olacaksa farklı bir mevkide de oynarım. Ancak o zaman yüzde seksen veya  yüzde yetmiş etkili olurum" dedi.

Toraman, Beşiktaş'tan Avrupa'ya  transfer olup olmayacağı hakkındaki bir soruya ise şöyle cevap verdi:
 "  Benim Beşiktaş ile üç yıl daha mukavelem var. Tabii ki hayalimde Avrupa'da  futbol oynamak var. Ama Beşiktaş forması ile daha şampiyonluklar yaşamak  istiyorum. Mukavelem bittikten sonra bu konuyu düşünebilirim"

Beşiktaş  eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun kendisini transfer etmek istediğini  hatırlatılması üzerini ise tecrübeli oyuncu şunları söyledi:
 "Lucescu  sevdiğim bir teknik adam. Beni Gaziantepspor'da forma giyerken de istemişti.  Ancak ben kabul etmemiştim. Şuanda da resmi bir teklif yok. Ama ben Beşiktaş'ta  şampiyonluklar yaşamak istiyorum"

İbrahim Toraman son olarak takımın  yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam hakkında eleştiriler ve soru işaretleri  olmasını doğal olduğu, büyük takımın başına gelen her teknik adamın bunlarla  karşılaşacağını söyledi.

"Ertuğrul Sağlam kendini ispat etmiş bir teknik  direktör. Ama büyük bir takımın başına geçtiğinizde eleştiriler almanız çok  doğal. Ancak Biz hocamızın aldığı eleştirileri ve onun hakkındaki soru  işaretleri ilk haftalardan itibaren oynayacağımız futbol ve aldığımız sonuçlarla  olumlu hale getireceğiz"
 |