Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-07-2007, 01:24   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Onlar Avrupa'nın yeni prensleri!..

Onlar Avrupa'nın yeni prensleri!..



En küçüğü 17, en büyüğü 20 yaşında!.. Astronomik fiyatlara transfer edilen gençler Henry’leri, Zidane’ları unutturacak...
İşte devlerin transfer ettiği genç yetenekler:
AVRUPA’NIN dev kulüpleri takımlarını büyük isimlerle güçlendirirken, genç oyuncuları da gözden kaçırmıyorlar. Son olarak Fernando Torres’i kadrosuna katan Liverpool, Hollanda 21 Yaş Altı (U-21) takımının göz bebeği Ryan Babel için yaklaşık 20 milyon Euro’luk bir teklifle Ajax’ın kapısını çaldı. Pusuya yatmış Avrupa’nın kalburüstü takımları U-21 Avrupa ve U-20 Dünya Kupası maçlarını yakından takip edip, geleceğin ’Maradona’ ‘Henry’ ve ’Zinedine Zidane’larını unutturacak yıldız adaylarını kovalıyor.
EN PAHALISI ANDERSON
İLK olarak genç statüsünden çıkan ve Brezilya’nın Copa Amerika kadrosuna dahil edilen 19 yaşındaki Anderson Luís de Abreu Oliveira yılın en sükseli transferlerinden birine imza atarak onu ’vitrin’e çıkartan Porto’dan Manchester United’a transfer olmuştu. Anderson’u 31.5 milyon Euro’ya İngiltere’ye yollayan Portekiz ekibi ise hiç vakit kaybetmeden U-20 Dünya Kupası’nda Brezilya’nın ayakta kalan isimlerinden olan 17’lik Luis Leandro Abreu de Lima’yı kadrosuna kattı. 2005 yılında Peru’da düzenlenen U-17 Dünya Kupası’nda milli futbolcumuz Nuri Şahin ile beraber turnuvanın ’en iyi oyuncusu’ seçilen Anderson, o sene Porto’nun yolunu tutmuştu. Takımıyla beraber Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşayan ve yeteneklerini gösterme şansı bulan Brezilyalı genç oyuncu büyük bir patlama yaparak Manchester’ın yolunu tutarken, bizim ’harika çocuk’ Nuri ise takımı Borussia Dortmund’da tutunamayıp, Feyenoord’a kiralandı. Alman ekibinde disiplinsiz tavırları ile düzenli forma şansı bulamayan Nuri’ye 2. şansı daha 16 yaşındayken Dortmund’da forma verip, Bundesliga’da gol atan en genç oyuncu unvanını almasını sağlayan Bert van Marwijk verdi.
GÜNEY AMERİKA AŞISI
AVRUPA’DAKİ iddialı takımlar G.Amerika’dan gelip, başarılı olan genç isimlerden de cesaret alarak ’uçsuz-bucaksız’ Latin pazarına girmeye devam ettiler. Ronaldo’nun 17 yaşındaki başarılı PSV serüveni, Messi-Barça aşkı, Porto’nun Diego ve Anderson’da hedefi 12’den vurması bu büyük takımları alışveriş delisi durumuna düşürmeye yetecek örnekler. Henüz geçen sene 18 yaşındaki Sergio ’Kun’ Agüero’nun 28 milyon Euro karşılığında A.Madrid’e gelmesi büyük yankı uyandırmıştı. Şili formasıyla iyi bir izlenim bırakan 19 yaşındaki Medina, Universitad de Şili’den Osasuna’ya geçerken, milli takımdan arkadaşı 20’lik Vidal ise Colo Colo’dan Leverkusen’e transfer oldu. Uruguaylı Cavani de Danubio’dan Palermo’ya gitti.
VALENCİA GOLCÜYÜ KAPTI
U-20 Dünya Kupası’nın 4 golle zirvesinde yen alan İspanyol Adrian ise R.Madrid’in (C) takımından Valencia’ya sıçrama yaptı. Gençler için önemli bir başka sahne olan U-21 Avrupa Şampiyonası ise Anderlecht’li van den Borre’yi Belçika’dan Hamburg’a gönderdi. Bu fizikli ve yaşından çok büyük işler yapan defansif orta sahayı da gelecek sene Bundesliga’da izleme şansı bulacağız.
Vatan
Adelaar Ofline