Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-07-2007, 16:49   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uçan Fare, Logitech MX Air

Uçan Fare, Logitech MX Air

Click the image to open in full size.

Devrimlerin markası Logitech, klasik fare anlayışında da yeni bir çığır açıyor. İster optik olsun ister trackball bugüne kadar tüm fareler düz bir zemine bağımlıydılar. Logitech'in MX Air Mouse ¹²³ modeli ile artık havada da mouse kullanılabiiyor. Ne işe yarar ki diyebilecekler için aklıma gelen ilk kullanım alanı her geçen gün ev kullanıcılarına daha hızlı ulaşan "hepsi-bir-arada" bilgisayarlar olacaktır. Büyük ekranlı bu bilgisayarları kanepenizde uzanmışken kontrol etmek için sehpanın üzerinde fare sürüklemek gerekmeyecek. Televizyon kumandası kullanır gibi fare kullanabileceksiniz.
Gelelim nasıl çalıştığına. MX Air, 3 temel teknoloji ile öne çıkıyor:

Click the image to open in full size.


1- Freespace motion control : Faremizin havada yön bulabilmesini ve gerekli yerde sabitlenmesini sağlayan teknoloji bu. Sezgisel imleç kontrolü olarak isimlendirebileceğimiz yöntem, denge sensörleri ile kusursuz bir odaklama ve takip etme kabiliyeti sağlıyor. Karşılaştırmalı algoritma hesapları ile maksatlı ve maksatsız el hareketlerini ayırt edebiliyor. Yani eliniz tirediğinde imleç harekete geçmiyor ki istemsiz olarak herkesin karşılaştığı bir durum olacaktır. 2- Gesture Command : Bu fareyi kullanan herkesin, koro şefi olma ihtimali var Harekete dayalı komut sistemi keyif verecek bir eklenti. Mesela fare üzerindeki ses butonuna basılı tutarak, fareyi sağa doğru yatırmanız sesi kısarken, sola doğru yatırmanız sesi açmanızı sağlıyor veya müzik çalarken saat yönünde bir daire çizmeniz bir sonraki şarkıya geçmeyi sağlıyor.
3- Wireless : Faremiz, 10 mt alanda tüm işlevlerini yerine getirebiliyor. Buna, sağ ve sol tuşlar arasında bulunan dokunmatik scroll özelliğide eklenince bilhassa multimedya programlarının yönetiminde keyifli saatlerin bizi bekleiğini söyleyebiliriz.
Edit : İlk yazımda, fare üzerinde touch-pad tarzı bir imleç yönlendirme özelliği olduğunu yazmıştım fakat detaylı incelememde bu özelliğe dair resmi bir açıklama bulamadım. İlk kaynaktan kaynaklanan yanlış bir enformasyon.
Ürün'ün Logitech sitesindeki tanıtımına yorumlardaki link üzeridnen ulaşabilirsiniz.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla