Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2006, 16:38   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yabancı kararı sil baştan

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tıgana'nın kafası, kadrodaki yabancıların son dönemde iyi oynamasıyla karıştı.
Click the image to open in full size.
Tigana'nın, başkan Yıldırım Demirören'le yaptığı son toplantıda gelecek sezon kendi getireceği yabancılarla devam etmek istediğini bildirmesinin ardından, Ahmed Hassan ve Cordoba'dan sonra 60-bo'nun da nazire yaparcasına Kayserispor maçında takımım kurtarması Fransız hocanın planlarını altüst etti. Daha önce Kleberson hariç bütün yabancıları göndermek isteyen Jean Tigana'nın Mısır'da Afrika Kupası'nın en iyi futbolcusu seçildikten sonra Kartal'ı da sırtlayan AHassan için tamamen kararsız kaldı.

Tigana'nın, AHassan'ın kalması yönünde fikir değiştirme eğiliminde olduğu ancak bu kez Mısırlı oyuncunun kendisine İngiliz ekiplerinden gelen cazip tekliflerle kalıp kalmama konusunda net bir karara varamadığı belirtildi. Tecrübeli teknik adamı şaşırtan bir diğer isim ise kaleci Oscar Cordoba oldu. Tigana'nın Kayseri maçında yaptığı kurtarışlarla galibiyette büyük pay sahibi olan Cordoba için maç sonrası soyunma odasında "İlerlemiş yaşma rağmen gençlere taş çıkartıyor. Çok memnunum" demesi de Kolombiyalı'nın l yıl daha oynaması yönünde ilk adım olarak değerlendirildi.

Federasyonun yabancı sınırlamasını İngiltere'deki gibi düzenlemesi halinde Tomas Jun hariç eldeki bütün yabancıların kalacağı ifade edildi. Özellikle Bobo, yaşının genç olması nedeniyle kadroda kalacak ve yanına uzun boylu tecrübeli bir santrfor alınacak.
xarizma Ofline