Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2007, 17:13   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon6 İtalya'da En Çok Taraftar Juventus'un !!!

Küme Düştü Ama

Şike skandalının ardından küme düşürülen Juventus, en çok taraftara sahip olan takım çıktı.

Geçen sezon yaşanan şike ve bahis skandallarının ardından, mahkeme kararı sonucu İtalyan İkinci Ligi'ne (Serie B) düşürülen Juventus kulübü, küme düşmesine rağmen yine de en çok taraftara sahip olan İtalyan takımı çıktı.

İtalya'da yapılan bir araştırmada, en çok taraftara sahip olan İtalyan futbol takımının Juventus olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon, mahkeme kararıyla ikinci lige düşürülen son iki şampiyonluğu elinden alınan ve birçok futbolcusunu kaybeden Juventus, yaşadığı tüm bu zorluklara rağmen yine de İtalyanlar'ın en çok destek verdikleri takım konumunda.

İtalya'da yayın yapan Gazetta dello Sport'un yaptığı araştırma sonucunda, İtalyan taraftarların yüzde 17.4'ünün Siyah-beyazlıları desteklediği ortaya çıktı.

Juventus'u yüzde 12.4'lük taraftar kitlesiyle, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan izlerken, üçüncü sırayı yüzde 11'lik oranıyla Inter elde etti. Bir zamanların efsane takımı Napoli ise dördüncü sırada kendine yer bularak dikkat çekti.

Gazetta dello Sport'un yaptığı araştırmada ortaya çıkan bir başka ilginç sonuçta ise, ülke genelinde takım taraftarların 45-54 yaş arası grubunu oluşturan kitlesinin büyük bir bölümünün Inter'i desteklemesi oldu. Bunun nedeni olarak, ise bu yaş grubunun çocukluk ve gençlik dönemini oluşturan 1960'lı yılların Inter'in en parlak dönemi olması gösterildi. Diğer tarafta ise Milan taraftarlarının büyük çoğunluğunun, Inter'in tam tersine, 24 yaş altı gençlerden oluşması dikkat çekti. Buna neden olarak ise, Milan'ın özellikle de son 20 yıldaki başarıları dayanak gösterildi.

Araştırma sonucunda ortaya çıkan bir başka ilginç nokta ise, taraftarı tarafından en çok terk edilen takımın Inter olarak belirlenmesi oldu. Gazete, bu durumun nedenini ise, Inter'in son 20 yıl içinde istikrarlı olarak somut başarılar elde edememesini gösterdi.

İtalyan taraftarların en çok destekledikleri kulüp olan Juventus, geçtiğimiz sezon Serie B'de şampiyon olarak bir sezonluk aranın ardından yeniden Serie A'ya yükselmişti.

Spor3
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla