Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2007, 17:35   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow İşte PKK'ya silah satan ülkeler

İşte PKK'ya silah satan ülkeler
Click the image to open in full size.
Genelkurmay, PKK'ya silah satan ülkeleri tespit etmek için harekete geçti. İşte bölücü örgüte silah sattığı tespit edilen ülkeler.
16 Temmuz 2007 Pazartesi 10:14








Kuzey Irak’ta PKK’nın Kandil Dağı’ndaki kampına ABD askerlerince silah taşındığı iddialarının ardından Genelkurmay Başkanlığı ele geçirilen teröristlerin silah kaynaklarını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Askeri yetkililer, ele geçirilen silahların bir kısmına ait bilgilerin ya silah üreticileri ya da kaçakçılar tarafından özellikle silindiğini söylediler. Yakalanan silahlardan menşei tam olarak belirlenenlerin önceki yıllarda elde edilen sonuçlarla da benzerlik gösterdiğini kaydeden askeri yetkililer şunları söyledi: "Hafif silahların çoğunluğunun başta Rusya olmak üzere eski doğu bloğu ülkeleri ve Çin menşeli olduğu belirlendi. Bir kısım silahlar ise Almanya, İtalya, İngiltere, İspanya, ABD gibi ülkeler tarafından üretildikten sonra, doğrudan veya dolaylı yollarla terör örgütlerine aktarılıyor. Arazide yeri tespit edilen ve emniyet gerekçesiyle yerinde imha edilen mayınlardan büyük çoğunluğununun ise İtalyan menşeili olduğu anlaşılıyor."

kaynak:ensonhaber
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla