Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-07-2007, 11:22   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sadettin saran Atv ihalesini bekliyor!..

MEDYADA MÜTHİŞ İDDİA!..ÜNLÜ İŞADAMI SADETTİN SARAN ATV İHALESİNİ BEKLİYOR!..SARAN ATV İHALESİNE ABD'Lİ MEDYA DEVİ RUPERT MURDOCH İLE GİRECEK!..
Click the image to open in full size.Kanaltürk'ü satın almaktan vazgeçen,RTÜK'ün kestiği cezalar nedeniyle Flash TV'nin satın alınmasında tereddüt yaşayan ünlü işadamı Sadettin Saran'ın Murdoch ile atv ihalesine hazırlandığı iddiası ortaya atıldı.


İddiayı bugün Milliyet Gazetesi'nin ünlü ekonomi yazarı Serpil Yılmaz köşesine taşıdı.
Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saran'ın savunma, enerji, medya ve yayıncılık alanında ilerlediğini yazan Yılmaz,"Son bir yılda DSİ'den aldığı ihalelerle, önümüzdeki üç yılda toplum kurulu kapasitesi 200 megawat'a çıkaracak olan Saran'ın, aynı dönemde radyo-tv ve bilişim sektörüne de ilgisi sürüyor" dedi.

Yılmaz yazısının devamında atv ile ilgili iddiayı dile getirdi...

İşte Yılmaz'ın iddiası....


Geçtiğimiz günlerde medya sektöründeki gelişmeleri izleyen bir tanıdığım "Saran, Amerikan medya devi Murdoch ile ATV ihalesine girmeye hazırlanıyor" dedi.
News Corp. olarak TGRT hisselerini alarak, kanalın adını Fox olarak değiştiren Murdoch'un, ATV'ye ilgisi biliniyor.

Mahkeme kararı tartışması

TMSF'nin el koyduğu Ciner Grubu şirketlerinden ATV'nin "sahiplik" yapısına ilişkin temmuz ayı başında verilen "yürütmeyi durdurma" kararı gereği, eski sahibi Turgay Ciner'e iadesi yönünde yorumlar yapılmaya başlandı. TMSF Başkanı Ertürk'ün önceki günlerde yaptığı "Mahkeme kararı yanlıştır, satış yapılacaktır" açıklaması ise satış sürecinin devam ettiği biçiminde yorumlandı.

RTÜK Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Sevinç "Mahkeme kararına rağmen bir satış gerçekleşirse, RTÜK onay veremez" diyor.
Bu kez akla bir başka soru geliyor; bu süreçte RTÜK'ü atlayacak bir "kiralama" modeli inşa edilebilir mi?
RTÜK buna da "Olamaz" diyor.
Gelelim Saran Holding'in ATV'ye ilgisine. Saran'dan bir yetkili "Görüşmemiz yok. Medya sektöründe fırsat ve tesadüfleri değerlendiren adımlar atıyoruz. Görsel medya dinamik bir pazar" diyor.

Bir TV kanalı aranıyor

Saran'ın, Kanaltürk'ü satın almaktan vazgeçtiği, Flash TV ile henüz bir neticeye ulaşılmadığını biliyoruz.
RTÜK'ün Flash TV'ye kestiği cezaların faturasının Saran'ı satın alma konusunda "frenlediği" belirtiliyor.
Amerikalı yatırımcı grup Odien, Saran Holding radyolarının yüzde 25'ine ortak olmuştu. Altı radyo kanalına sahip Saran Holding'in, radyoları için Amerikalı yatırımcı grup Odien bu anlaşma ile; Pink, Time, Tatlıses ve Spor markalarıyla 4 radyo markasına ortak olmuş oldu.
Saran Media bilişim sektöründe yeni işbirlikleri kuruyor. En son Mobiltürk ile stratejik ortaklık yapan Saran Media "Mobil TV'ye" yeni içerik tedarik edecek. Mobil TV; film, maç, müzik kanalları gibi görsel içeriklerin cep telefonlarından izlenmesini sağlıyor. Saran bu dönemde bir başka bilişim şirketi ile yeni bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor.
Saran Media, The History Channel, The Crime and Investigation Network ve The Biography Channel'ın yayın haklarını ellerinde bulunduruyor. Saran ayrıca Türkiye'den GS, FB dahil olmak üzere 11, Avrupa'dan da 200 spor takımının yayın haklarını elinde bulunduruyor.
Amerikan pasaportunda anneden yadigar "Steven Sadettin Saran" yazan işadamının, savunma sanayinde yer alan Lockheed Martin, Raytheon International Evans & Sutherland, Bell Helicopter, Textron Israel gibi çok sayıda şirket temsilcikleri de sürüyor.
FB Başkanı Aziz Yıldırım ile kavgasını geride bırakan bir ünle magazin gündemine giren Saran, medya patronları arasına da grubuna aynı hızla kazandırdığı "içerik" ile giriyor!



17.07.2007 10:03
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla