Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-07-2007, 20:37   #1
barhonda
 
barhonda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Yeni Indy pisti

Indianapolis Motor Speedway, gelecek yıl MotoGP'nin ABD ayağına ev sahipliği yapacak olan 16 virajlı yeni pist tasarımını açıkladı. 2.601 mil uzunluğundaki yeni pist Formula 1'in tersi yönde koşulacak. Yeni tasarımda ayrıca tur başında bir dizi yeni viraj yer alacak. Oval pistin ilk virajı içine 4 dönemeçli bir tasarım öngörülürken, ilk viraj pit alanının sonunda soldan dönülecek. Motosikletler start-finiş düzlüğünde ise 210 mph hıza ulaşacak

Eski dünya şampiyonu Kenny Roberts Jr. yaptığı açıklamada, tasarımdan övgüyle bahsederek, "MotoGP güvenlik komitesi içinde yer alıyorum. Gerçekten harika bir iş çıkarmışlar" dedi.

Bu arada yeni pistin oluşturulmasına yönelik çalışmaların başladığı ve gelecek yılki Indy 500 öncesinde bitirilmesinin beklendiği belirtildi.

Indianapolis Motor Speedway mühendislik ve yapı direktörü Kevin Forbes, pistte yapılacak değişiklikleri, kapsamlı bir restorasyondan ziyade ince bir müdahele olarak niteledi.
Forbes, pistin sadece motosiklet yarışlarına uygun hale getirilmediğini ayrıca güvenlik ve estetik yapının da geliştirildiğini kaydetti.
__________________
No Game
barhonda Ofline   Alıntı ile Cevapla