Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2007, 00:04   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Intel Dizüstü Bilgisayaları Kışkırtıyor

Intel Dizüstü Bilgisayaları Kışkırtıyor

Bu yazı, 888 kez okundu. Salı, 17 Temmuz 2007 Click the image to open in full size.Intel'in yeni Core 2 Extreme X7800 isimli işlemcisi dizüstü bilgisayar pazarında iki hafta içinde yerini alacak. Diyoruz ki, dizüsttü bilgisayar pazarında olay çıkacak.

Bilindik hız sınırlarını zorlayan çift çekirdekli bu işlemci Intel'e göre, kendi sınıfında en iyisi. Intel bu işlemciyi daha çok oyuncular, tasarımcılar ve mühendisler için öneriyor. Gerçi biliyoruz ki bütün bu işlemciler Intel'in son bir yıldır tüm işlemcilerinde kullandığı Core mimarisine dayanıyor. Sadece çeşitlemeler biraz abartılı olabiliyor.

Overclock İçin Emirlerinizi Bekliyor!

Resmi olarak Core 2 Extreme X7800 olarak isimlendirilen yeni yonga, 2.6 Ghz hızında çalışan 2 adet çekirdeği sayesinde bir önceki nesil işlemcilere oranlar %28 daha fazla performans sunuyor. İşlemci teknolojilerini yakından takip eden okurlarımız iyi bilir; Core 2 Duo ve türevi olan çekirdeklerde bu saat hızları olay çıkartır.

Core 2 Extreme X7800 yukarıdaki üstün özelliklerinin yanı sıra, 4 MB ikinci seviye önbelleğe ve 800 MHz FSB'ye sahip olsa da, Intel'in bu işlemci karşılığında (tahminen sistem bütünleştiricilerden) istediği 851 dolar sadece işlemci için şu sıralarda biraz fazla gibi.

Bilgi için: Intel
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla