Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2006, 22:28   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fulham-Chelsea meydan muharebesi

Premier Lig'in zirvesinde tek başına yer alan Chelsea, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ve dört haftadır puan kazanamayan Fulham'a deplasmanda 1-0 yenildi. Gergin geçen maç sonrası sevinç içindeki Fulham taraftarlarının sahaya indi.
Bunun üzerine 50 kadar kızgın Chelsea taraftarı da sahaya girmek için stat görevlilerine yüklendi. 5-6 mavili taraftar sahaya girmeyi başardı.
İki taraf arasında kavga çıkmasını engellemek isteyen güvenlik kuvvetleri zaman zaman yetersiz kaldı.
Chelsea ve Fulham taraftarları sahanın ortasında tekme ve yumruklarla kavga etti. Polislerin kavgayı ayırması ve sahayı temizlemesi 10 dakika sürdü. Scotland Yard, 1 taraftarın tutuklandığını açıkladı.
Sahanın içindeki şiddet dışarıda da devam etti. Rakip taraftarların stat yakınlarındaki bir parkta kavga ettiği öğrenildi. Olaylarla ilgili açıklama yapan Fulham'ın sözcüsü, "Polis tarafından yapılan açıklama sonrası harakete geçeceğiz" dedi.
Maçın orta hakemi Mike Dean, sahada yaşanan olayların raporuna yansıyacağını belirtti. Fulham Menajeri Chris Coleman ise kendi taraftarlarına çok kızgındı: "Böyle aptallara Fulham'da yer yok"

Tek gol Morte'den

Mücadelenin tek golünü 17. dakikada Boa Morte kaydetti. 75 puanla zirvede bulunan Chelsea bu sonuçla üç maçlık galibiyet serisine nokta koymak zorunda kalırken, Fulham puanını 35'e çıkararak tehlikeli bölgeden iyice uzaklaştı.
xarizma Ofline