Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-07-2007, 10:06   #1
barhonda
 
barhonda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Renault ve Toyota ' nın hedefi BMW Sauber

Renault ve Toyota'nın Hedefi BMW Sauber

Click the image to open in full size.

Her iki takım da klasman üçüncülüğünü istiyor

Takımlar klasmanında 4. Renault ile 6. Toyota takımları, gözlerine BMW Sauber'i kestirdi.

Sezona hayal kırıklığı ile başlayan Şampiyon Renault F1 Takımının Teknik Direktörü Bob Bell, 2007'yi 3. takım olarak bitirmeyi, dolayısıyla BMW Sauber'i geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Avrupa GP'si öncesi BMW Sauber 56 puanla 3., Renault ise 31 puanla 4. sırada yer alıyor.

Renault F1 Teknik Direktörü Bob Bell, takımın resmi İnternet sitesinde yaptığı açıklamada, son dönemde performans ve hız açısından geldikleri noktanın memnuniyet verici olduğunu ve sezonun ikinci yarısı için öngörülen geliştirme programının tü hızıyla süreceğini söyledi. Renault için sezonun henüz bitmediğini kaydeden eski McLaren mühendisi Bell açıklamasında; "Dürüst olmak gerekirse sezona berbat bir başlangıç yaptık ve bu durum beklediğimizden fazla sürdü. 2007 otomobilimizin, sezon öncesi beklediğimiz hız ve tempoya bir türlü ulaşamadığını gördük. Organizasyonumuzun en üstünden, en altında bulunan tüm çalışanları durumu çok ciddiye aldılar ve Fransa'dan bu yana memnuniyet verici bir gelişme kaydettiğimizi görüyoruz. Spa'da yapılan son test programı da bizim için mükemmel geçti ve R27'nin, BMW Sauber'in F1.07'ine eşit hız ve performansa ulaştığını söyleyebilirim" dedi. Bob Bell 2007 sezonu için yeni hedeflerinin BMW Sauber ile farkı tamamen kapatmak ve 3. sırayı ele geçirmek olduğunu kaydetti.

Click the image to open in full size.
Toyota'nın da hedefi BMW Sauber

Nurburgring öncesi klasmanda BMW Sauber'in 56 puanına karşılık sadece 9 puanla 6. sırada bulunan Toyota Takımı Teknik Şefi Pascal Vasselon da sezonun kalan bölümünde kendilerine hedef olarak bu takımı belirlediklerini söyledi. Takımının Silverstone'daki performans ve hızının memnuniyet verici olduğuna değinen Vasselon, Grid'de 6. sırayı alan Ralf Schumacher'in sıralama turları temposunun da bunun kanıtı olduğunu belirtti. Pascal Vasselon, Toyota'nın merkezinin bulunduğu Almanya'nın Köln kentinde yaptığı açıklamada; "Formula 1'in üçüncü en iyi takımı olmak için gerekli potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum. Silverstone'daki performansımızı Nurburgring'den itbaren tüm yarışlarda göstereceğiz. Ralf'in İngiltere GP'sindeki temposunun devam edeceğini, Jarno Trulli'nin de hızınıve gücünü ortaya koyacağını düşünüyoruz. Sezonu kesinlikle ilk 6 takım içinde yer alarak bitirmek amacımız, ancak öncelikli hedefimiz ise BMW Sauber'in yerini elde etmek" dedi.

Renault ve Toyota teknik adamları, son dönemde Jorg Zander, John Owen ve Martin Bester gibi, teknik ve aerodinamik departmanlarından önemli kayıplar veren BMW Sauber'in üstün performansını sezonun ikinci yarısında gösteremeyeceğini ileri sürüyor.
__________________
No Game
barhonda Ofline   Alıntı ile Cevapla