Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-07-2007, 12:51   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sigarada dev birleşme

Sigarada dev birleşme
Click the image to open in full size.
İngiliz Imperial Tobacco ile Fransız-İspanyol ortaklığı Altadis, tek bir çatıda birleşiyor.
18 Temmuz 2007 Çarşamba 19:12


Davidoff ve West gibi markalara sahip İmperial Tobacco, rakibi Altadis'i 16.2 milyar euroya satın alıyor.

Imperial'den yapılan açıklamada, hisse başına 50 euroya denk gelen anlaşma ile yılda 300 milyon euroluk bir tasarruf yapılabileceği belirtildi. Imperial, sağlayacağı bu tasarruf ile dünya sigara sektöründeki dördüncülüğünü sağlamlaştıracak.
İngiliz sigara devinin satın aldığı Altadis ise sektörde Imperial Tobacco'nun ardından beşinci sırada bulunuyor. İki şirketin oluşturacağı yeni firma, ilk üç sıradaki firmalarla farkı da önemli ölçüde kapatacak.
Imperial ile Altadis arasındaki görüşmeler 2004 aralık ayında başlamış, şirket ilk önce hisse başına 45 euro, ardından da 2007 nisanda 47 euro önermişti. Ancak Altadis her iki teklifi de reddetmişti.
TÜRKİYE'DE DE FABRİKASI VAR
Dünyanın dördüncü büyük uluslararası tütün şirketi olan Imperial Tobacconun biri Türkiye'de olmak üzere toplam 32 fabrikası bulunuyor. 14 bin 500 kişiye istihdam sağlayan şirket, 130'dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Imperial Tobacco'nun Türkiye, Manisa fabrikasında ve İstanbul genel merkezli satış ve pazarlama organizasyonunda 300'den fazla kişi çalışıyor. Manisa fabrikasında, grubun ürün portföyünün önemli markalarından olan Davidoff, Davidoff Slims, West, West Ice, Slims, Polo Slims, Klasik, Maxim, L&B, Regal ve Superkings sigaraları üretiliyor.
İspanyol ve Fransız sigara firmalarının 1999 yılında birleşmesiyle ortaya çıkan Altadis ise dünyanın beşinci büyük sigara üreticisi. Kendi ülkelerinde pazar payı açısından ikinci durumda bulunan Altadis, özellikle Gitanes ve Gauloises markaları ile tanınıyor. Altadis'in ismi Türkiye'de Tekel özelleştirmesi ile gündeme gelmişti.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla