Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-07-2007, 13:46   #1
soulless_BJK
 
soulless_BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon2 yunanlılara elektrik

Türkiye, Yunanistan’a elektrik satacak


Yunanistan, artan elektrik talebini Türkiye’den karşılayacak. Yapılan protokole göre Türkiye, Yunanistan’a Temmuz ve Ağustos ayları için elektrik satacak. Böylece Türkiye, AB sınırlarına doğalgazdan sonra elektriğini de sokmuş olacak.
NTV-MSNBC
Güncelleme: 10:08 TSİ 19 Temmuz 2007 Perşembe


ANKARA - Türkiye İran’dan sonra bir başka komşusu Yunanistan’la elektrikte işbirliğine gidiyor. Turizm sezonunun yaşandığı yaz mevsiminde artan elektrik talebini karşılamayan Yunanistan, Türkiye’den yardım istedi. Sonunda da Kalkınma Bakanı Dimitris Siufas işi bitirmek için Ankara’ya geldi. Yapılan protokolle Türkiye, Yunanistan’a bu ay ve Ağustos’ta toplam 180 megavatlık elektrik satacak. Yunan bakan, “Bu imzalar Türkiye’nin çok önemli bir anında seçim arefesinde atılıyor. İşbirliğini daha da ileri götüreceğiz. Türkiye-Yunanistan boru hattı Ağustos’ta açılacak. Bu hattı dostluk, arkadaşlık, yakınlık hattı olarak görüyoruz. Yunanistan Anadolu’dan batıya enerji köprüsü haline gelecek. İtalya’nın da yer alacağı üçlü çalışmalar önümüzdeki günlerde bitecek. Güney Avrupa gaz ringi için yeni bir işbirliği başlatacağız” diye konuştu.

Siufas, Türkiye-İran doğalgaz anlaşmasını “Türkiye’nin menfaatleri neyse ona göre hareket eder. Bu da onu ilgilendirir” sözleriyle değerlendirdi.

GÜLER: BAŞKA ÜLKELERLE DE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Enerji Bakanı Hilmi Güler ise, İran ve Yunanistan’ın yanı sıra, Rusya, Mısır ve Irak’la da enerji alanında görüşmelerin sürdüğünün altını çizdi. Güler, İran’dan gelecek iki boru hattı için de hem transit hem de ticari ülke olacaklarını belirtti.

‘FİYAT KONUSUNDA GÖRÜŞME YAPILACAK’
İran Büyükelçilik Müsteşarı’nın mevcut anlaşmada doğalgaz fiyatı revizyonuna “hayır” demesine karşılık olarak Güler şunları söyledi: “Tahkim devam ediyor. Fiyatı ve miktarı önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerde genel çerçeve içinde değerlendireceğiz. Onun da görüşülebileceğini düşünüyoruz.”


__________________
.................................................. ..............
soulless_BJK Ofline   Alıntı ile Cevapla