Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-07-2007, 20:40   #1
barhonda
 
barhonda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Casusluk skandalında yeni isimler

Casusluk Skandalında Yeni İsimler

Click the image to open in full size.

İtalyan basını Whitmarsh ve Lowe'ün de isimlerini verdi

Nigel Stepney ile başlayan casusluk skandalı, McLaren'den üst düzey bazı isimlerin de adının verilmesiyle boyut değiştirdi.

Başta La Gazzetta dello Sport, Corriere della Sera ve La Stampa gibi önde gelen gazeteler olmak üzere, bugünkü İtalyan basınında geniş olarak yer alan haberlerde, McLaren'in üst düzey iki yöneticisinin daha isimlerinin casusluk skandalı kapsamında yer aldığı bildiriliyor. Son gelişmelere en geniş yer veren Corriere della Sera Gazetesi, yeni bilgilerin McLaren Şef Tasarımcısı Mike Coughlan'ın geçen hafta Ferrari'ye verdiği yeminli ifadesinde yer aldığını ve Coughlan'ın özellikle McLaren CEO'su Martin Whitmarsh ile, Mühendislik Direktörü Paddy Lowe'ün isimlerini belirttiğini kaydediyor.

Click the image to open in full size.
Martin Whitmarsh, Jonathan Neale ve Paddy Lowe

İtalyan medyasına sızdığı belirtilen son bilgilerde, Coughlan'ın elinde bulunan gizli Ferrari dökümanlarından Whitmarsh ve Lowe'e de söz ettiğini, ancak her iki yönetcinin de söz konusu yaklaşık 800 sayfalık dökümanları derhal yok etmesini söyediklerine ifadesinde yer verdiği kaydediliyor. Takımın Genel Müdürü Jonathan Neale'in potansiyel olarak skandalde adının geçtiği, Coughlan ve Ferrari avukatlarınca daha önce belirtilmişti. Corriere della Sera Gazetesi haberinde casusluk skandalı ile ilgili çok yoğun ve sansasyonel haberlerin geldiğini, ancak bunların çok titizlikle süzgeçten geçirilmekte olduğunu vuguluyor.

Formula 1'in "Stepney Casusluk Skandalının" kısa biyografisine de yer veren Corriere della Sera Gazetesi, Mike Coughlan'ın Barselona'da beraber olduğu Nigel Stepney'den dökümanları aldığını, daha sonra bu konuyu McLaren'in üst düzey yöneticileriyle paylaştığını, bu kişilerin kendisine kesinlikle bu işe karışmak istemediklerini ve kategorik olarak dökümanları derhal yok etmesini söylediklerini, ancak ilk konuştuğu yetkiliden red yanıtı almasına karşın diğerleriyle konuşmaya devam ettiğini ve konudan haberi olanların da Ferrari'yi uyarmadıklarını belirtiyor. Gazete, Coughlan'ın konuştuğu McLaren yöneticilerinin dökümanları görmediklerini söylediğini de kaydettiği haberinde, Coughlan'ın ifadesine göre bu durumdan haberi olmayan sadece iki üst düzey yönetici olduğunu, bunların da McLaren Patronu Ron Dennis ile Mercedes'ten Norbert Haug olduğunu belirtiyor.
__________________
No Game
barhonda Ofline   Alıntı ile Cevapla