Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-07-2007, 11:23   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'ı dünya tanısın

Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Beşiktaş, Avusturya kampını tamamladı ve İstanbul'a döndü. Kampı, takımın durumunu, hedeflerini genç teknik adam Ertuğrul Sağlam'a sorduk. Sağlam, "Beşiktaş'a büyük hedefler için geldim. Başarılı olmam Türk futbolu ve teknik adamları için de önemli" dedi.

SÜPER PROGRAM
Kamp öncesi üç hedef belirlediklerini
ve büyük mesafe aldıklarını belirten Sağlam şöyle konuştu: "İlk hedefimiz takımda birlik, arkadaşlık ve eskilerle yenileri kaynaştırmaktı. Bunu büyük ölçüde başardık. İkinci hedefimiz kondisyondu. Bu konuda da büyük mesafe aldık.

ZEVK VERECEĞİZ
Tamamen bilimsel ve denenmiş idman programlarıyla yükleme yaptık. Sevindirici olan oyuncuların da bu tempoya ayak uydurması oldu. Üçüncü hedefimiz ise taktikseldi. Zevk veren, hücumu düşünen bir takım oluşturacağız. Çalışan oyuncuya forma vereceğim."

DAHA İLERİYE
Sağlam, hedeflerinin Türkiye ile sınırlı olmadığını da söyledi. Sağlam, "Beşiktaş'ta başarılı olduktan sonra dünyaya açılmak istiyorum. Tüm dünyanın tanıdığı bir hoca olmak istiyorum. Terim, Kara, Denizli'nin taşıdığı bayrağı daha ileriye götürmek istiyorum" diye konuştu.

KAMPA 30 oyuncu ile gittik. Bu rakamı 26 veya 27'ye indireceğim. Koray Şanlı ve Can Erdem gibi gençler yanında tecrübeli birkaç isim ile de yollarımız ayrılabilir. Kadronun çok geniş olması takıma zarar verir. Rekabet güzel ama ideal kadro bence 26 olmalı. Kimlerin gidip, kimlerin kalacağına haftaya karar vereceğim.

SINIRSIZ yabancı Türk futboluna zarar verir. Bence bu rakam 5'in altında olmalı. Bizde Türk vatandaşı olan var, çifte pasaport taşıyan var. Yani kadroda ancak 2-3 Türk oyuncu şans bulabiliyor. Bu Türk futboluna zarar verir. Ayrıca gelecek yabancılara da standart konmalı. Mesala İngiltere'de olduğu gibi milli olma şartı aranmalı.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla