Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-2006, 14:23   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaşlılık...

Beşiktaşlılık...
102 yıl önce Akaretlerde doğan, ardından bir çığ gibi büyüyen ve bugün dünyanın her tarafına ulaşmış olan Beşiktaş sevgisi, sadece sportif başarılar sonucunda bir semt takımının gelebileceği en üst nokta mıdır ya da herhangi bir kulüp sempatizanı olmak mıdır Beşiktaşlılık? Herkesin imrenerek baktığı ve kabullendiği bu büyüklük nedir, nedir bu Beşiktaşlılık?

- Beşiktaşlı olmak bir başkaldırıdır düzene, aykırı olmaktır, ezmemek ve ezdirmemektir kimseyi kimselere, dürüstlük ve mertlikle eşanlamlıdır Beşiktaşlılık.
- Yeri geldiğinde tevazu göstermek, yeri geldiğinde kimseye ihtiyaç duymadan dimdik tek başına ayakta durabilmektir Beşiktaşlılık.
- Kimileri hesap vermemek için kaçarken, yakalayıp hesap sormaktır, camiasına yaptıklarından ötürü hesap vermektir Beşiktaşlılık.
- Hayatı en Siyahıyla en Beyazıyla yaşamaktır Beşiktaşlılık.
- Saray eşrafından gençlerin maçlara at arabalarıyla gelmelerinden ötürü Beşiktaşlıların “Arabalı” lakabı almasını, kelime oyunuyla “Arabacı” takımına çevirenleri kendi hallerine bırakmaktır Beşiktaşlılık.
- Kurtuluş Savaşında futbol topunu bırakıp, koşa koşa cepheye gitmek ve orada ülkesi uğruna şehit olmaktır Beşiktaşlılık.
- Hiçbir zaman Fransız sempatizanı olmakla suçlanmamaktır Beşiktaşlılık.
- Kulübün bir parçası olmak için belli bir okuldan mezun olmayı gerektirmez, halktan olmayı gerektirir Beşiktaşlılık.
- Unutmamaktır Beşiktaşlılık, Unutturmamaktır. Sadece İstatistiklerde kalacak Şampiyonlukları kucaklamak yerine , şerefli ikincilikleri kabullenmektir Beşiktaşlılık.
- Yenildiğinde ortalarda gözükmemek, yendiğinde aylarca dalga geçmek değildir , yenmek ve yenilmenin olgunluğunu yaşayabilmektir Beşiktaşlılık.
- Mağlubiyetlerinde rakibinin elini sıkmak, zaferlerinde sevincini abartmamaktır Beşiktaşlılık.
- Herkesin bir gün Beşiktaşlı olacağını savunmamak, zaten herkesin Beşiktaşlı olmayacağını olamayacağını bilmek ve bildirmektir Beşiktaşlılık.
- Ulu Önder Atatürk’ten Cumhurbaşkanlarına, İşadamlarından esnaflara, Dolmuşçulardan Balıkçılara Siyahla Beyazı aynı heyecanla yaşamaktır Beşiktaşlılık.
- Yıldızlarıyla övünenlere formasındaki şanlı bayrağımızın yıldızıyla karşılık verebilmektir Beşiktaşlılık... İşte böyle bir tutkudur, bir hasrettir, uğruna canların verildiği siyah beyaz bir sevdadır Beşiktaşlılık...
- Sevinmek için sevmemektir, Beşiktaşlı olmayana zor gelir, Beşiktaşlı olana kolaydır Beşiktaşlılık...



ATILIM ÜNİVERSİTELİ BEŞİKTAŞLILAR alıntıdır...

__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline