Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-2006, 14:36   #34
özgür_1903
Kıdemli Kartal

özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

''tigana Benim Annem- Babam Gibi''

Mavuba kariyerini Tigana'ya borçlu. 22 yaşındaki oyuncuyu yeşil sahalara Fransız çalıştırıcı kazandırdı. Tecrübeli teknik adam şimdi de, Rio'nun Siyah-Beyazlı takıma alınması için uğraş veriyor

Her Afrikalı futbolcu gibi dram dolu bir geçmişe sahip olan Angolalı Rio Antonio Mavuba, yeşil sahalara, Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana'nın hamiliğinde adım attı. 7 yaşında annesini, 13 yaşında da babasını kaybeden Mavuba'daki yeteneği keşfeden Teknik Direktör Jean Tigana, onu Bordeaux'nun altyapısına kazandırdı. Üç yıldan beri Bordeaux'nun (A) takımında görev yapan Mavuba, Tigana'ya duyduğu sevgiyi, kendisine yapılan transfer teklifinde kanıtladı. Fransız çalıştırıcıyla görüşen Mavuba, hiçbir şart öne sürmeden Beşiktaş'a geleceğini söyledi.

TEK SORUN BONSERVİS
SİYAH-Beyazlı formayı Jean Tigana'nın hatırına giymeyi kabul eden Mavuba, 'Senin olduğun her yere, şart öne sürmeden gelirim. Sen benim annem-babam gibisin' dedi. Bu diyalogları Beşiktaş yönetime aktaran Jean Tigana, transferin bir an önce bitirilmesini istedi. Harekete geçen Siyah-Beyazlı yöneticiler de Bordeaux ile masaya oturdu ve Mavuba'nın 6 milyon euroluk bonservis bedelinde indirim talep etti. Beşiktaşlı yöneticiler Fransızlar'a, Mavuba'nın bonservisi 3 milyon euroya inerse resmi imzaya hazır olduklarını bildirdiler.

AKŞAM