Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-07-2007, 17:13   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
McLaren cezasız kurtuldu

Uluslararası Motor Sporları Konseyi, McLaren takımının Ferrari'ye ait değerli bilgileri ele geçirerek spor kurallarını ihlal ettiğine karar verirken, bu bilgilerin kullanılıp kullanılmadığı konusunda yeterli delilin bulunmadığı gerekçesiyle McLaren'i cezaya çarptırmadı.



Fransa'nın başkenti Paris'te toplanan konsey, Ferrari'ye ait araçların dizayn, mühendislik, servis gibi birçok teknik detayını da içeren bilgilerin McLaren takımı tarafından ele geçirildiğini belirtti.

Toplantının ardından FIA'dan yapılan açıklamada, ele geçirilen bilgilerin kötü kullanılıp kullanılmadığı konusunda yeterli bilginin olmadığı kaydedilerek İngiliz takımına ceza verilmeyeceği bildirildi.

Çalınan belgelerin dünya şampiyonasını etkilediği yönünde bilgiye ulaşılması halinde FIA'nın McLaren'e ceza verme hakkının saklı tutulduğu belirtilen açıklamada, ''McLaren'i Dünya Motor Sporları Konseyi'ne çağırma hakkını saklı tutuyoruz. Yeterli delil bulunması halinde McLaren sadece 2007 dünya şampiyonasından değil, 2008'den de ihraç edilecektir'' ifadeleri kullanıldı.

Bu sezon F1'e damgasını vuran casusluk iddialarının ortaya atılmasının ardından İtalyan polisi tarafından McLaren'in baş mühendisi Mike Coughlan'ın evine yapılan baskında, Ferrari'nin bu yılki yarış aracına ait bir çok detayı da içinde bulunduran yüzlerce belge ele geçirilmişti.

McLaren takımı ise Mike Coughlan'ın takımdaki görevine son verirken, konuyla ilgili Ferrari'ye gereken desteği vereceğini açıklamıştı.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla