Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-05-2006, 03:26   #1
Nehir
Dişi Kartal
 
Nehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lippi'nin oğlu da soruşturmaya alındı

İtalya'da çığ gibi büyüyen futbol skandalında yeni bir perde açıldı. İtalya Milli Takımı teknik direktörü Marcello Lippi'nin oğlu da soruşturma kapsamına alındı. Lippi'nin oğlu dışında Moggi ve eski başbakanın oğlu da soruşturma kapsamında.

İtalya'daki futbol skandalında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Savcı İtalya Milli Takımı teknik direktörü Marcello Lippi'nin oğlunu da soruşturma kapsamında incelemeye aldı ve Lippi'nin oğlunun çalıştığı menajerlik firması da incelenmeye başlandı.

Juventus eski genel direktörü Luciano Moggi'nin oğlu tarafından yürütülen GEA World menajerlik firması "tehdit ve şiddet" başlıkları altında soruşturma kapsamında.

200'den fazla oyuncu ve teknik direktörün menajerliğini yapan firma İtalya'da yaşanan telefon skandalı ve hakem telkinlerinin tam ortasında bulunan Moggi'nin oğlu tarafından yütüldüğü için soruşturma kapsamına alındı ve çalışan üst düzey yöneticilerden biri olan Lippi'nin oğlu da aynı kapsamda soruşturmaya dahil edildi.

Lippi'nin oğlu Davide'in yanı sıra İtalya eski başbakanı Ciriaco De Mita'nın oğlu Giuseppe De Mita'yı da firma ile ilişkileri ve çalışmaları ile ilgili olarak soruşturmaya başlandı.

İtalya teknik direktörü Lippi'nin bu olayların bir anda patlak vermesi üzerine 9 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası finalleri öncesi kamuoyunda istifası istenmişti.

Lippi ise konuyla ilgili açıklamasında oğlunun çalıştığı dönemde firma ya da Moggi ile hiç bir şekilde oyuncu seçimleri ya da başka bir konuda irtibat kurmadığını belirterek istifa etmedi.

İtalya Futbol federasyonu başkan yardımcısı Giancarlo Abete ise konuyla ilgili açıklamasında Lippi'nin arkasında durmaya devam ettiklerini söyledi ve fırtına halinin devam ettiğini belirterek "Her geçen gün yeni olaylar yaşanıyor ve ortalık şu anda çok karışık ancak ben ve yönetim teknik direktör Lippi'ye tam destek vermeye devam ediyoruz" dedi.

kaynak:kartalhaber
Nehir Ofline