Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-07-2007, 23:44   #1
astute
A S T U T E
 
astute - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Hacker'lar Büyük Taarruz Başlattı....

Hacker’ların SPAM engelleme sistemlerine karşı gerçekleştirdiği servisi engelleme saldırılarının bir yenisi bugünlerde gerçekleşiyor. Geçen sene SPAM engelleme servisi veren Blue Security firmasını imha etmeyi hedefleyen saldırıları, Blue Security sisteminden yansıyan mesajlar nedeniyle binlerce blog sitesinde de hissedilmişti.

Bu seneki saldırı, üç SPAM engelleme servisini hedef alması ve ABD’de önemli bir SPAM’cinin tutuklanmasının ardından gelmesiyle dikkat çekiyor. Tutuklamanın ardından SPAM’lerde ciddi bir azalma beklenmesine karşın gelişmeler bu yönde olmamıştı.

Saldırının geçen seneki saldırıların failleri tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden uzmanlar, “Storm Worm” adıyla anılan solucanın bir varyantının kullanıldığı saldırıların dağıtık-servisi engelleme (D-DOS) tarzında gerçekleştiğiniifade ediyor. Geçen seneki saldırılarda orijinal Storm solucanı kullanılmıştı.

Saldırılarda Windows kullanan bilgisayarların kırılarak ele geçirilmesiyle oluşan botnet’ler üzerinden gerçekleştiriliyor ve şu ana kadar oldukça etkili oldukları kaydediliyor. Botnet, robot ve network sözcüklerinden oluşan bir isim. Bu isim, hacker’lar tarafından denetimi ele geçirilerek robotlaştırılmış bilgisayarların oluşturduğu ağlar için kullanılıyor.
__________________
Kara topraga Beyaz Kefenle gömülürken yanibasimiza konacak SIYaH-BEYaZ atkinin hayaliyle yasiyoruz
astute Ofline   Alıntı ile Cevapla