Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-07-2007, 03:25   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Hayvan katliamına karşı insan derisi

Hayvan katliamına karşı insan derisi

DIŞ HABERLER


Fransızların ünlü kozmetik şirketi L'Oreal, kozmetik ürünlerini hayvanlar üzerinde denemelerine son vermek amacıyla insan derisi geliştirmeyi başardı..

Fransız kozmetik şirketlerinden L'Oreal, laboratuvarda petri kabında insan derisi geliştirmeyi başardı. İngiliz bilim dergisi New Scientist'te yer alan araştırma çerçevesinde, ilk olarak insanlardan zayıflama ameliyatlarında çıkarılan atık yağ derisinin en üst tabakası alındı.

GÜNEŞE ÇIKTI
Bir kap içinde kültürlenen ince ve yapışkan deri, yüksek miktarlarda ultraviyole ışığa maruz bırakılarak kişinin yıllarca taşıdığı deri haline getirildi. Melanosit denilen deri pigmentlerinin de eklenmesiyle, derinin güneşte kararması bile sağlandı. Farklı etnik kökenlerden deriler alan uzmanlar, böylelikle güneşin birçok etkisini de inceleyebildi.

HAYVANSEVERLER MUTLU
Araştırma sonucunda yapılan testler, derinin normalde deneylerde kullanılan tavşan derisi kadar etkili sonuçlar verdiğini belirledi. Ürünlerin zararlı olup olmadığını belirlemek için her yıl binlerce hayvanın katledilmesine büyük tepki gösterenler de bu gelişmeyi sevinçle karşıladı. "Medical Progress" adlı kuruluştan Kathy Archibald, "Bu hem hayvanlar hem de insanlar adına çok büyük bir ilerleme" dedi. Avrupa Birliği'nin iki yıl sonra hayvanlar üzerinde denemeleri tamamen durduracağını belirten uzmanlar, o zamana kadar bu ürüne erişimin de artacağına dikkat çekti.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla