Ferrari çok kızgın..
Kendilerine ait araçla ilgili 780 sayfalık teknik data ve tasarım dosyalarının McLaren şef tasarımcısı Mike Coughlan'ın evinde bulunmasıyla patlak veren casusluk skandalıkda FIA ve Dünya Motorsporları Komitesi'nin İngiliz takımına ceza vermemesi Ferrari'yi çileden çıkardı.
Perşembe günü Fransa'nın başkenti Paris'te McLaren yetkililerini dinleyen FIA ve Dünya Motorsporları Komitesi dosyaların kötü amaçlı kullanıldığına dair elle tutulur bir kanıt olmadığı gerekçesiyle McLaren'in cezalandırılmasına gerek olmadığı yönünde karar verdi. McLaren ise şef tasarımcı Mike Coughlan'ın işine son verdi.
Ferrari konuyla ilgili açıklamasında "Bu kararın doğruluğuna inanmak mümkün değil. Ceza verilmesine gerek duyulmaması bu sporun adaletine vurulan bir darbedir. Burada bir suç işlenmiştir ve en başta bu sporun temel kuralı olan dürüstlüğe aykırıdır. Ortada bir hırsızlık var" dedi. |