Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2007, 00:12   #1
RoMeO
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Menajer Fiyaskosu!

Menajer fiyaskosu
İsmail ER 29 Temmuz 2007 Ertuğrul Sağlam, yönetimin görüştüğü futbolcuların hiçbirini kabul etmedi, "Ben, menajerim Orhan Cingözoğlu’nun tavsiye ettiği Juanito’yu istiyorum" dedi. Başkan Demirören bunun üzerine Real Betisli futbolcunun transferi için Cingözoğlu’na yetki verdi. Fakat Cingözoğlu, İspanyol kulübünden randevu bile alamadı.

BEŞİKTAŞ’ın, yabancı stoper transferini bir türlü bitiremeyişinin sebepleri ortaya çıktı. Avrupa’da, istenen özelliklere sahip pekçok futbolcu bulan siyah beyazlı yöneticilerin önce teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a, ardından menajer Orhan Cingözoğlu’na takıldığı belirlendi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, transfer çalışmalarını değerlendirmek amacıyla önceki akşam Ertuğrul Sağlam ile bir toplantı yaptı. Toplantıda, futbol şubesi sorumlusu Celal Kolot ve dış ilişkiler sorumlusu Mario Berk’in görüşme yaptığı Rivas (Real Betis), Yepes (Paris Saint Germain), Anderson (Benfica), Helguera, Pavon (Real Madrid) ve Legrottaglie’nin (Juventus) isimleri masaya yatırıldı.

Hiçbirini istemiyorum

Demirören, ligin başlamasına kısa bir süre kaldığını hatırlatarak, genç teknik adama, "Bu oyuncuların hepsi aradığımız özelliklere uygun. Siz hangisini isterseniz onu alacağız" dedi. Ertuğrul Sağlam, başkan Demirören’i şoke eden bir cevap vererek, "Bunların hiçbirini istemiyorum. Menajerim Orhan Cingözoğlu’nun önerdiği bazı futbolcular var. Onların maç CD’lerini izliyorum. Real Betis’te oynayan Juanito’yu almamızı tavsiye etti. Ben de aynı düşüncedeyim. Çünkü, Orhan Cingözoğlu’na büyük güvenim var" diye konuştu. Yıldırım Demirören önce şaşırsa da Ertuğrul Sağlam’ın isteğini kabul edip, Juanito’nun transferi için Orhan Cingözoğlu’na tam yetki verdi.

Yöneticiler tepkili


Fakat Real Betis Kulübü’nün, Beşiktaş adına transfer görüşmesi yapmak isteyen Cingözoğlu’na randevu vermemesi işleri yeniden karıştırdı. Olayı duyan siyah beyazlı yöneticiler, menajer Cingözoğlu’na tepki göstererek, şunları söyledi: "Juanito’yu getireceğim diyerek hem Ertuğrul Sağlam’ı yanılttı hem de bizi. Halbuki, yönetici arkadaşlarımız Celal Kolot ve Mario Berk, Avrupa’nın birçok üst düzey oyuncusuyla el sıkışmıştı. Ertuğrul Sağlam bunlardan birine ’evet’ deseydi, böyle sorunlar yaşanmayacaktı. Bir menajerin sözüne güvenilmesi bizi zor duruma soktu."

Stoper olmazsa forvet

Juanito transferinden böylelikle vazgeçmek zorunda kalan Beşiktaş Yönetimi, gözünü Arjantin, İsveç, Norveç ve Danimarka liglerine çevirdi. Siyah beyazlılar bu liglerden uygun koşullarda stoper bulamadıkları taktirde forvet arayışına başlayacaklar. Bu arada Juanito transferinde yaşanan fiyaskoya rağmen, Ertuğrul Sağlam’ın menajer Orhan Cingözoğlu ile çalışmaya devam etmek istediği belirtildi.
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline