Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2007, 15:33   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Makina ekrana veda etti

Okan Bayülgen, dün akşam makinasını son kez çalıştırdı...

Kanal D’nin geceyarısı başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar süren ve reyting sıralamalarında önde giden programı Makina, dün akşam son kez yayınlandı.

Okan Bayülgen yine birbirinden ünlü isimleri stüdyosunda ağırladı. Çok sayıda izleyicinin de yer aldığı programda, Bayülgen, en az stüdyodaki kadar seyircinin de dışarıda kaldığını programın başlarında vurguladı ve "Dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir programda, bu ayda bu kadar seyirci bulmak mümkün değildir. Siz ne arıyorsunuz yahu burada?" dedi.

Final gecesi yaşananlar

Makina programı açılışı piyano eşliğinde şarkı söyleyen Şebnem Ferah ile yaptı. Oray Eğin, Hakan Peker, Harun Kolçak, Aydın Boysan, Yeşim Salkım, Mahmut Tuncer, Yalçın Çakır ve programın vazgeçilmezi Hakkı Devrim, Bayülgen’in final gecesi konuklarıydı.

Zaman zaman yer değiştiren ve yerini başkasına devreden konuklarına, Bayülgen kamera arkasından nereye oturmaları gerektiği işaretini verirken bir yanlış anlaşılma nedeniyle Mahmut Tuncer bir ara yayını terketti. Reklam arasından sonra Tuncer’in stüdyoda olmadığını farkeden Okan Bayülgen çok şaşırdı. Evine gittiği sanılan Tuncer’in yer değiştirmesi için yaptığı el işaretini yanlış anlayarak stüdyodan çıkması Bayülgen’i üzdü. Ekrandan geri dönmesi için çağrı yaptığı sırada Tuncer, elinde mikrofonuyla stüdyoya girdi ve yanlış anlaşılma düzeltildi.

Mahmut Tuncer fark attı!

Okan Bayülgen, daha önceki programında İtalyanca, İngilizce şarkılara kendi üslubunca eşlik eden Tuncer’i bu kez Şebnem Ferah, Hakan Peker ve Oray Eğin’le karşı karşıya getirdi. Tuncer, Ferah ve Peker’in kendi şarkılarını, türkü formatında söylemeyi başardı ama karşılarındaki şarkıcılar onun kadar başarılı değildi. Oray Eğin ise, Mahmut Tuncer’in "Bakkal amca" türküsünü İngilizce söylemeyi tercih etti.

Sen çekil, Şebnem gelsin

Yeşim Salkım, bir ara program devam ederken ayağa kalktı. Stüdyoda arkasında oturan seyircilerin kendisini taciz ettiğini söyledi. Önce olay anlaşılamadı ama Bayülgen’in araya girmesiyle olayın Şebnem Ferah’ın funlarının şarkıcıyı görememesinden kaynaklandığı anlaşıldı. Bunun üzerine Salkım ve Ferah yer değiştirdiler. Her zamankinden daha kalabalık olan stüdyodan sesler yükselmeye başladı.

Bayülgen, stüdyodaki seyircileri zaptedemeyeceğini anlayınca, avazları çıktığı kadar Şebnem Ferah’a tezahürat yapmaları için imkan tanıdı. Hatta bir ara çığlıklar attırdı. Bayülgen’in amacı, bağırıp çağıran ve susmayan seyircilerin sesinin kısılması ve programına rahat rahat devam edebilmekti. Fakat Bayülgen, tüm çabalarına hatta ’dışarı çıkarırım, seyircisiz devam ederiz’ uyarılarına rağmen, pek başarılı olamadı ve gürültüler devam etti.

Emel Müftüoğlu sürpriz yaptı

Programda bir de sürpriz yaşandı. Elinde çiçeklerle stüdyoya Emel Müftüoğlu girdi. Son program olmasından dolayı Okan Bayülgen’e sürpriz yapan Emel Müftüoğlu, programı bitirmemesi dileklerini sunmaya gelmişti. Bu sürprize çok şaşıran Bayülgen, Müftüoğlu’na teşekkür etti. Emel Müftüoğlu, Okan Bayülgen’in ısrarını kıramayarak, son dönemde çok ses getiren "Evlenilecek kızlar var, eğlenilecek kızlar var" şarkısını söyledi.

"Lütfen devam edin"

Programı arayan konukların ortak dilekleri de Makina’nın bitmemesi yönündeydi. İzleyiciler, sabaha kadar sürmesine rağmen, keyifle izledikleri programın finalinden dolayı çok üzgün olduklarını dile getirdiler. Okan Bayülgen’in dün gece, telefonla bağlanan konuklarına karşı her zamankinden farklı yaklaşımı ve anlayışı ise dikkat çekti.

Makina, programın vazgeçilmezleri haline gelen oyuncuların parodileriyle de bir hayli renklendi. Yine bol şarkılı, türkülü, esprili, eğlenceli bir o kadar da gürültülü finalle ekranlara veda etti. Bakalım Bayülgen, bir sonraki sezon nasıl bir formatla izleyicisinin karşısında olacak?
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla