Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-03-2006, 16:08   #1
KaraBey
 
KaraBey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'ın pulları Köln'de

Beşiktaş'ın pulları Köln'deki Dünya Şampiyonası sergisinde...
Almanya’nın Köln kentinde açılan "Futbol Dünyaya Hükmediyor - Futbolun Pul Kolleksiyonu Tarihi" adlı sergide Beşiktaş’ın 100. yıl pulları da yer aldı.
Köln’ün en hareketli semti olan Neumarkt’ta 9 Nisan’a kadar devam edecek olan sergide, Dünya Futbol Şampiyonası nedeniyle çeşitli ülkelerde basılan pullar, kartpostallar ve çeşitli belgeler yer alıyor.

Dünya Futbol Şampiyonası’nın pullar üzerine yansımasını konu alan sergide 5 binin üzerinde pul ve çeşitli belgeler yer alırken, serginin en eski eseri, 1912 Stockholm Olimpiyatları’nda Almanya’nın Rusya’yı 16-0 yendiği maçtan sonra gönderilen kartpostal üzerindeki pul oldu.
Sergide en çok Pele’nin resimlerinin yer aldığı pullar göze çarparken, Beşiktaş 4 adet 100. yıl puluyla sergide yer aldı.

Öte yandan, Dünya Futbol Şampiyonası’nda Türkiye yer almamasına rağmen, Türkiye yazılı forma, tişört ve hediyelik eşyalar, Şampiyona’ya katılan ülkelerin eşyaları kadar büyük ilgi görüyor.
Köln ana tren garındaki mağaza yöneticileri, Dünya Kupası öncesi en çok Türkiye yazılı tişört ve formaların satışını gerçekleştirdiklerini belirttiler.
Dünya Futbol Şampiyonası maçlarının oynanacağı şehirlerden biri olan Köln’de büyük bir tanıtım atağı başlatılırken, kentin ana tren istasyonunda bitkilerden yapılan insan figürleriyle futbol sembolize ediliyor.
__________________
vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. M.K.Atatürk
edenin .....
KaraBey Ofline