Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2007, 16:34   #1
meyege
 
meyege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Yepyeni Transferimizden Mesaj Var

Beşiktaşlı Serdar Özkan: Sheriff maçında yılların hırsı patladı

Beşiktaş'ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımıyla yaptığı ilk maçta ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni toplayan genç oyuncu Serdar Özkan, Sheriff Tiraspol maçının kendisi için yıllardır içinde biriken bir hırsın patlaması olduğunu söyledi.

Click the image to open in full size.
Serdar Özkan, Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde ''Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü'' bölümünde yer alan röportajında, Sheriff Tiraspol maçında ortaya koyduğu performansa rağmen tam anlamıyla istediği futbolu oynayamadığını ifade etti.
Genç futbolcu, ''Kimse beni daha önce izlememişti belki ama gerçek Serdar bu değil. Gün geçtikçe performansımı daha üst seviyeye çekeceğim. Ben hırslı bir insanım, Serdar Özkan'ın daha iyi olabileceğini biliyorum ve bunun için çok çalışacağım'' dedi.
Siyah-beyazlı takımın altyapısında yetişen Serdar Özkan, geçmiş yıllarda görev yapan Rumen teknik adam Mircea Lucescu döneminde 3-4 maç oynadığını hatırlatarak, ''Sonra devre arasında İstanbulspor'a kiralık gittim. O ara milli maçlar vardı. İstanbul'da çok fazla oynamadım, oradan Akçaabat Sebatspor'a gittim. Bu ekipte bir sezonda 35 maç oynadım. Tabii ki bu beni üzdü. İdeallerim vardı ve ideallerimden uzaklaştığımı düşündüm. Ama hiçbir zaman kendimi bırakmadım. Kendimi salmadım ve çok çalıştım'' diye konuştu.
Serdar Özkan, Anadolu takımlarında oynamasının kendisine kazandırdığı en büyük şeyin, Beşiktaş'ın değerini anlaması olduğunu söyledi.

''GENÇ FUTBOLCU DA TECRÜBE KAZANABİLİR''
Siyah-beyazlı oyuncu, genç futbolcunun da birkaç maç sonra tecrübe kazanabildiğini ifade etti.
Genç oyuncuların oynayarak tecrübe kazandığını vurgulayan Serdar, ''Ben 2. ligde 50-55 maç oynadım. Tecrübesiz sayılmam. Kendimi öyle görmüyorum. Diğer arkadaşlarımın yaşları genç olabilir ama oynadıkça tecrübesizliklerini ortadan kaldıracaklardır'' dedi.
Beşiktaş'ın 100. yılında PAF takımının da şampiyon olduğunu kaydeden Serdar Özkan, şu anki kadroda bulunan genç oyuncularla ilgili olarak şunları söyledi:
''100. yıldan sonra 4 kişi A takıma çıkmıştık. 1986-87 grubundan çok iyi oyuncular var. Onları da yabana atmamak lazım. Mehmet Sedef, ben, İbrahim Kaş ve Can Erdem o dönemden bulunuyor. Bizden sonraki jenerasyondan Batuhan var. Son dönemlerde altyapıdan oyuncu gelmiyor diye ümitsizliğe kapılanlar olmuştu ama bunu kırdığımıza inanıyorum. Bizim jenerasyondan iyi oyuncular geliyor. Bizim dönemimizden kiralık gidenler var. Adem, Ergun, Sezer, Nail ve Rıza gibi. Aynı nesilden 6-7 oyuncu kiralık oynuyor. Hepsinin takıma katılacağına ve daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum.''

''SAĞLAM'IN BİZİ ÇOK İYİ ANLADIĞINA İNANIYORUM''
Serdar Özkan, teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'ın genç bir çalıştırıcı olarak kendilerini çok iyi anladığına inandığını dile getirdi.
Ertuğrul Sağlam'ın 7-8 yıl önce futbolcu olarak kendi konumlarında bulunduğunu hatırlatan genç oyuncu, ''Bize hoca gibi değil de ağabey gibi davranıyor. Ağabey-kardeş ilişkisi içindeyiz. Yeri geldiğinde hoca oyuncu oluyoruz. En büyük artısı bu'' diye konuştu.
Avrupa'daki futbolcuların 32-33 yaşındaki profesyonelliği 22-23 yaşında yaşadığını anlatan Serdar, ''Bizim de bunu yapmamız lazım. Otuzlu yaşların profesyonelliğini yirmili yaşlara indirmemiz lazım. Bir sürü milli maç oynadım. Hiçbir rakibimiz bizi ezemedi. Onlardan daha iyiydik. Tekniğimiz, fiziğimiz her şeyimiz iyiydi ama belli bir yerde tıkanıyorduk. Çünkü onlar profesyonel yaşamayı öğrenmişlerdi. Biz de ne zaman otuzlu yaşların profesyonelliğini yirmili yaşlara çekersek, o zaman Türk futbolu için en doğru şeyi yapacağız'' dedi.
Serdar, 20 yaşında çoğu futbolcunun Avrupa'da büyük işler başarabildiğini vurgulayarak, ''Ben artık genç yaşlı futbolcu ayrımının kaldığına inanmıyorum. Bu seneden itibaren Beşiktaş'a yararlı bir futbolcu olmak ve şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Umarım bu katkıyı da sağlayabilirim. Ligde şampiyon olup, Avrupa'da da gidebildiğimiz yere kadar gideriz. Milli formayı giymek ve önemli başarılara imza atmak, olursa İspanya Ligi'nde oynamak istiyorum'' derken, Beşiktaş'ın eski futbolcularından Ahmet Yıldırım'ı çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Milliyet
__________________
1 - 2 - 3 Gol Yetmez.
4 - 5 - 6 Olsun.
Metin Ali Feyyaz Atsın.
Beşiktaş'ım Şampiyon Olsun...


Konu meyege tarafından (04-08-2007 Saat 16:36 ) değiştirilmiştir..
meyege Ofline   Alıntı ile Cevapla