Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2007, 17:13   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
150 yaşında çıkınca ana okuluna yazılamadı...

Yozgat'ta 2002 doğumlu çocuk, kayıt için götürüldüğü ana okulunda yapılan nüfus sorgulamasında doğum tarihinin 1857 çıkması üzerine yaşı okula uygun olmadığı gerekçesiyle kaydı yapılmadı.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yaşayan 5 yaşındaki Dilay Fakılı, annesi tarafından ana okuluna kaydedilmek üzere Cumhuriyet İlköğretim Okuluna götürüldü. Okul idaresince, minik Dilay'ın nüfus cüzdanında yazılan kimlik numarasından nüfus kaydı sorgulandı. Sorgulamada, minik Dilay'ın 1857 doğumlu çıkması üzerine okul idaresi aileye ''yaşı ana okulu için uygun değil'' yanıtını verdi.

Aldıkları yanıt karşısında şaşırdıklarını ifade eden Dilay Fakılı'nın babası Nabi Fakılı, '' Yanlışlığı düzelttirmek için Nüfus Müdürlüğüne gitmeden önce evde bilgisayardan tekrar sorgulama yaptım. Bu kez kimlik numarası yerine, diğer bilgileri girdiğimde, bilgiler normal çıkıyor ama kimlik numarası değişiyor. Yanlışlığı giderebilmek için Yozgat Nüfus Müdürlüğüne gideceğim'' dedi.

Nüfus idaresi yetkilileri de, bu tür yanlışlıkların olduğunu, kendilerine başvuru yapılması halinde yanlışlığın hemen düzeltildiğini söylediler.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla