Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2007, 18:58   #2
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
MACARİSTAN'A McLAREN DAMGASI!

Macaristan'da ilk iki sıra McLaren'de!

F1 2007 Sezonu'nun 11. yarışı Macaristan Grand Prixi'nin sıralama turları Hungaroring'de yapıldı. Sıralamalarda elde ettiği 1:19.674'lük dereceyle Fernando Alonso ilk cebi aldı. Alonso'nun takım arkadaşı ve şampiyona lideri Lewis Hamilton ikinci oluken, BMW Sauber'den Nick Heidfeld üçüncü oldu.

Yaşanan skandal ve çalkantılar sebebiyle suların bir türlü durulmadığı Formula1 2007 Sezonu'nun 11. yarışı Macaristan Grand Prixi'nin sıralama turları Hungaroring'de yapıldı. Sıralamalarda elde ettiği 1:19.674'lük dereceyle Fernando Alonso ilk cebi aldı. İkinci Lewis Hamilton, üçüncü ise Nick Heidfeld oldu.

15 dakikalık ilk bölümde pisti 1:19:570'le dönen McLaren pilotu İngiliz Lewis Hamilton en hızlı isimdi. Kendisini Ferrari koltuğundaki Brezilyalı Felipe Massa ve dünya şampiyonu İspanyol Fernando Alonso takip etti. Son 6 içinde kalan pilotlar Jenson Button (Honda), Rubens Barrichello (Honda), Sebastian Vettel (Toro Rosso), Adrian Sutil (Spyker), Sakon Yamamoto (Spyker) ve Takuma Sato (Super Aguri) ikinci bölümde yarışma haklarını kaybettiler.

İkinci 15 dakikada derecesini 1:19.301'e çeken İngiliz pilot yerini korudu. Kendisini takım arkadaşı Fernando Alonso ve Toyota pilotu İtalyan Jarno Trulli takip etti. Bölümün en büyük sürpriziyse 14. sırada kalarak elenen Ferrari pilotu Felipe Massa'ydı. Bu bölümde son 6; David Coulthard (Red Bull), Heikki Kovalainen (Renault), Alexander Wurz (Williams) , Felipe Massa (Ferrari),Anthony Davidson (Super Aguri) ve Vitantonio Liuzzi (Red Bull) oldu.

Son bölümde araçlar yarışa başlayacakları lastikler ve benzin miktarlarıyla piste çıktılar. Sezon başından beri ilk kez son bölümde tek Ferrari pistteydi. Pole pozisyonu 1:19.674'le Fernando Alonso'ya gitti. Macaristan'da ilk sıradan başlayacak ikinci isimse diğer McLaren pilotu Lewis Hamilton olacak. Üçüncü cep ise BMW Sauber pilotu Alman Nick Heidfeld'in.

Bu arada Alonso son bölümde pitte yaşadığı sorun sebebiyle geç kalktı ve bu sebeple kendisini bekleyen Hamilton son zaman turunu atamadı!

Hamilton şampiyona sıralamasında Alonso'nun iki puan önünde yer alıyor ve takvimin tamamlanmasına 7 GP kaldı. Massa 9 puan geriden İspanyol Alonso'yu takip ederken, Massa'nın 7 puan arkasında da takım arkadaşı Kimi Raikkonen var.

Geçen Ağustos'da kariyerinin tek GP zaferini Macaristan'da elde eden Honda'nın İngiliz pilotu Jenson Button ise antrenmanda ancak 18. olurken, sıralama turlarında da varlık gösteremedi ve takım akadaşı Barrichello ile ilk seansı geçemedi.

Macaristan Grand Prix'si sıralama turları sonuçları şöyle:
1. Fernando Alonso (İspanya) McLaren
2. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren
3. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber
4. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari
5. Nico Rosberg (Almanya) Williams-Toyota
6. Ralf Schumacher (Almanya) Toyota
7. Robert Kubica (Polonya) BMW Sauber
8. Giancarlo Fisichella (İtalya) Renault
9. Jarno Trulli (İtalya) Toyota
10. Mark Webber (Avustralya) RedBull-Renault
11. David Coulthard (İngiltere) RedBull-Renault
12. Heikki Kovalainen (Finlandiya) Renault
13. Alexander Wurz (Avustrya) Williams-Toyota
14. Felipe Massa (Brzilya) Ferrari
15. Anthony Davidson (İngiltere) Süper Aguri-Honda
16. Vitantonio Liuzzi (İtalya) Toro Rosso-Ferrari
17. Jenson Button (İngiltere) Honda
18. Rubens Barrichello (Brezilya) Honda
19. Takuma Sato (Japonya) Super Aguri-Honda
20. Sebastian Vettel (Almanya) Toro Rosso-Ferrari
21. Adrian Sutil (Almanya) Spyker-Ferrari
22. Sakon Yamamoto (Japonya) Spyker-Ferrari
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla