Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2007, 19:55   #2
uMuT TaCiRi
Optik bArikAtı

uMuT TaCiRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

VATANDAŞLARIMIZIN TÜRKÇEMİZ HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ

Türkçemizi doğru ve devamlı kullanmamız gerekmektedir. Bunun için hep birlikte çalışalım ve Türkçemizi geliştirelim. Kendi benliğimizi bu şekilde daha iyi koruyabilir ve millet olma bilincini geliştiririz.
Herkese sevgilerimi bildirirken TÜRKLÜĞÜMÜZLE GURUR DUYMALIYIZ. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

-----

Dilimize sahip çıkmak , kendi düşüncemizi kendi Dilimizle söylemek demek kendimize sahip çıkmak demektir.

-----

Türkçe giderse Türkiye gider…
Oktay Sinanoğlu

Türk demek Türkçe demektir, ne mutlu Türküm diyene.
M. Kemal ATATÜRK

-----

M. Ö. 6. Yüzyılda tarih serüvenine çıkan biz Türklerin güzel Türkçesine sahip çıkalım…

-----

Türkiye’deysen Türk’sen Türk ile konuşuyorsan Türkçe konuşmalısın…

-----

Yaşadığımız ülkenin değerlerine sahip olabilmenin yolu başlangıçta Dilimize sahip olmaktan geçer. Bu yüzden bu siteyi ziyaret ediyor ve beğeniyorum. Dilimizin bu kadar yozlaşmasına izin verdiğimize bile şaşırmış durumdayım. Neredeyse Türk olmaktan çıkacaktık, bu yüzden sizi sonuna kadar destekliyorum. Atalarımız Çanakkale’yi nasıl korumuşsa biz de Dilimizi korumalıyız. Bu siteyi ziyaret edip bu yorumları okuyan herkese kendi yorumlarını yazmalarını tavsiye ederim. Bir imzanız olsun…

-----

Türçemizin kirlenmesini önlemek için yabancı kelimelerin temizlen mesi için ilk önce dük yan maza vb. Yerlerin isimlerin değiştirilmesi olmalıdır

-----

Türkçemiz git gide yabacı kelimelerle doluyor yabancı cafe isimleri yok yabancı işyeri isimleri derken sokaklardan gecerken kendimi yurt dısında biyerde zannetiyorum.

------

Evet Dil konusu çok önemli. Dili olmayanın Milliyeti de olmaz vatanı da kalmaz. Lütfen bunları çocuklarımıza öğretelim, örnek olalım…

------

Türkçenin hayatımızdaki önemi bence Türkçenin önemi bize arkadaş olduğu ve günümüze kadar nasıl geldiği ve şimdide günümüzdeki insanların o Dili kullanmaları

------

Dilimi seviyorum, ülkemi, vatanımı, bayarağımı Atalarımı… Sahip çıkabildiğimiz her değerimize sahip çıkıp yüceltmeliyiz. Lütfen özentiden vazgeçelim

------

Türkçemize sahip çıkmalıyız… Tv reklamları ile gençleri özendirmeliyiz… Bu vatan bizim sahip çıkmalyız…

-----

Türkiye Cumhuriyeti’nde yabancı kelimelerin kullanılması yanlış. Biz nerde yaşıyoruz. Herkes de bir İngilizce konuşma sevdası. Ok, bye, bunlar ne demek?Bunlar o kadar sık kullanılıyorki, Türkçe sözlüklerin bir kısmında bile var bu kelimeler neymiş Halkın sürekli ağzındaymış onlar artık bizim kelimemiz sayılırmış.

-----

Ben Türkçeden birçok yabancı kelimelerin çıkarılması gerektiğini düşünüyorum ve yabancı kelimeler kullananlara ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum

-----

Milli birliğimizin en büyük birleştiricisi olan Dilimizi lütfen koruyalım. Konuşurken ve yazarken yabancı kelimelerden sakınalım. Unutmayalım ki konuşurken yabancı kelime kulllanmak marifet değil, kültürel olarak yozlaştırılıyor olmamızın göstergesidir.

-----

Adamlar koskoca alfabelerini kabul ettirmişken biz çok geç kaldık.
uMuT TaCiRi Ofline   Alıntı ile Cevapla