Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2007, 13:26   #1
barhonda
 
barhonda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Alonso: Sorumlu Hamilton

Alonso: "Sorumlu Hamilton"

Click the image to open in full size.05 Ağustos 2007 Pazar

Hakem heyetinin kararı hala bekleniyor

Sıralama turlarını takiben yapılan resmi basın toplantısından sonra konuşan Alonso, pit alanındaki gecikmeden önce takımı sorumlu tutmuştu. Alonso daha sonra asıl suçlunun Lewis Hamilton olduğunu kaydetti.

Macaristan GP'si hakem heyeti tarafından incelemeye alınan ve hala bir açıklama yapılmayan pit alanı olayı ile ilgili olarak Padok'taki İspanyol basını ile konuşan Alonso'nun, olayın sorumlusunun Hamilton olduğunu söylediği bildirildi. Alonso'nun Marca Gazetesi nin İnternet sitesinde yayınlanan açıklamasında, Hamilton'ın takım tarafından kendisine verilen telsiz talimatına uymadığını ve bunun sonucu olarak pit molası stratejisinin değiştirildiğini olayın meydana geldiğini söylediği bildiriliyor. Ron Dennis'in de benzer bir açıklamayla Hamilton'ı sorumlu tutmasına karşın Alonso'nun İspanyol basınına tansiyonu geren bir açıklama yapması dikkat çekti. Marca Gazetesi Alonso'nun açıklamasında, ilk iki sırayı almış olmalarına rağmen gerek Hamilton'ın, gerekse takım elemanlarının yüzlerinin asık olmasını eleştirdiğine yer veriyor: "Bunun nedeni benim pole pozisyonunu almam, onun da ikinci olması. Bunu söylemek benim için ne kadar zor da olsa, benim algıladığım budur. Takımın almış olduğu karar sonucu, sıralamaların üçüncü ve son bölümünde benim yakıt harcayabilmem için Lewis'in bana yol vermesi bildirilmişti, ancak o talimata uymadı ve bastı gitti. Bugün takımda yaşanan tek sorun da buydu. Lewis'in ve takımdakilerin kızgınlığı da kendisine telsizle altı kez iletilen bir emre uymamasındandı. Tabii bunun sonucunda da pit molasındaki zorunlu gecikme oldu."

İngiliz basını ise Alonso'nun bu açıklamasınını bir "talihsizlik" olarak değerlendirdi ve kurallara göre bunun sıralama turlarında bir "engelleme" olduğunu, dolayısıyla Alonso'nun cezayı hakkettiğini kaydetti.

Click the image to open in full size.
Dennis: "Pit olayından Lewis sorumlu"

McLaren Patronu Ron Dennis ise yaptığı açıklamada Alonso'nun söylediklerini teyid eden bir üslupla, "Lewis'e son bölümün başında yavaşlamasını ve Fernando'ya yol vermesini bildirdik. Bunun nedeni de Fernando'nun fazla yakıt yüküyle fazla tur atacak olmasıydı, ancak Lewis bunu dinlemedi. Sonunda da pit molası stratejisi aksadı. Ayrıca pilotumuzun pite ne zaman gireceği ve ne zaman ayrılacağı tamamen yarış mühendisinin bileceği bir iştir" dedi.
__________________
No Game
barhonda Ofline   Alıntı ile Cevapla