Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2007, 12:00   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Roj TV Meclis'e girdi

Roj TV Meclis'e girdi
Roj TV şeref holüne kadar nasıl girdi?
06 Ağustos 2007 Pazartesi 11:55

Sırrı Sakık’ın kardeşi, Meclis’teki şeref holünde DTP’lilerle sohbet ederken ‘İşler nasıl’ sorusuna ‘Roj TV’de çalışmaya devam ediyorum’ yanıtını verince buz gibi bir hava esti

Türkiye, Roj TV konusunda uluslararası alanda büyük mücadele verdi. PKK’nın kanalının yayınının durdurulması zaman zaman diplomatik krizlere neden oldu. Roj TV’ye konuşan milletvekilleri partilerinden uyarılar aldı. DTP’lilerin Meclis’e kayıt yaptırması sırasında ise ilginç bir krizin yaşandığı ortaya çıktı. Çünkü kendisini “Roj TV çalışanı” olarak tanıtan Faruk Sakık, TBMM’nin tam ortasına, Şeref Holü’ne kadar girmeyi başardı. İşte Meclis’i karıştıran dedikodu:

DTP’liler Meclis’e kayıt yaptırırken yanlarında arkadaşları, kardeşleri de vardı. İşlemler sürerken Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır birkaç kadın milletvekiliyle sohbet etmeye başladı. Bu sırada Sırrı Sakık’ın kardeşi olduğunu söyleyen Faruk Sakık, Bayındır’ın olduğu gruba yaklaştı ve selamlaştı. Bayındır gayri ihtiyari Sakık’a “İşler nasıl?” diye sordu. Faruk Sakık, “Roj TV’de çalışmaya devam ediyorum. Tatil için Türkiye’ye geldim” yanıtını verdi. Cevap, grupta buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Pot kırdığını anlayan Sakık, hemen veda etti ve sessizce TBMM’den uzaklaştı.

SAKIK NİYE KIZDI?

DTP Milletvekili Sırrı Sakık’a olayı sordum. Ama Sırrı Bey çok kızdı, “Olayları çarpıtıyorsunuz. Basın hep yalan yazıyor” suçlamasında bulundu.

Almanya’da belgesel çeken Faruk Sakık isimli bir kardeşi olduğunu ama Roj TV’de çalışmadığını ileri sürdü. “İleri sürdü” diyorum, çünkü Faruk Sakık’ın ismi Roj TV çalışanları arasında geçiyor. Sırrı Sakık’ın yalanlamasına karşın, kardeşi halen Roj TV’de “Peyman” isimli programın yapımcısı olarak gözüküyor...

Deniz Güçer/Akşam
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla