Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2007, 21:07   #1
barhonda
 
barhonda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Hamilton'ın Zaferi İngiltere'de Zirve Yaptı

Hamilton'ın Zaferi İngiltere'de Zirve Yaptı

Click the image to open in full size.06 Ağustos 2007 Pazartesi

Yayıncı kuruluş ITV son yılların reyting rekorunu kırdı

Lewis Hamilton'ın dün Hungaroring'de ortaya koyduğu performans ve kazandığı zafer, İngiliz yayıncı kuruluş ITV'ye reyting rekoru kırdırdı.

Formula 1'i İngiltere'de yayınlayan ITV Sports'un, McLaren'in İngiliz Pilotu Lewis Hamilton sayesinde 2007'nin hemen her yarışında zirve yaptığı bildirildi. Ancak dünkü Macaristan GP'si yayıncı kuruluşa toplam 4,7milyon izleyiciyle reyting rekoru kırdırdı. Hamilton'ın Hungaroring Pistinde damalı bayrağı geçerken yapılan ölçümlerde, ITV1 yayınının neredeyse 5 milyon kişi tarafından izlendiği tesbit edildi. Bu rekor sayının İngiltere'deki toplam TV izleyicilerinin yüzde 48'ini oluşturduğu ve aynı anda diğer kanallarda yayınlanan popüler programların yaklaşık 5 katı olduğu kaydedildi.

ITV'nin konuya ilişkin haberinde, Pazar günü İngiltere'de mevsimin en sıcak gününün yaşanmasına karşın, 3,2 milyon (yüzde 32) izleyicinin, Formula 1 yayını yapan ITV1'in yayını öğle saatlerinden itibaren izlemeye başladığı, yarışın startıyla birlikte bu sayının arttığı belirtildi. ITV bu yılki Formula 1 naklen yayınlarının 2006'ya oranla yüzde 30 arttığını da bildiriyor.
__________________
No Game
barhonda Ofline   Alıntı ile Cevapla