Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2007, 21:07   #1
barhonda
 
barhonda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Ferrari Jant Kapağını Geliştirdi

Ferrari Jant Kapağını Geliştirdi

Click the image to open in full size.06 Ağustos 2007 Pazartesi

Kapak üzerine bir mini kanatçık eklendi

Ferrari Takımı geçen yıl arka tekerlerinde kullanmaya başladığı ve daha sonra Renault'nun da uyguladığı tekerlek kapaklarını, bu yıl ön aksta da kullanmaya başlamıştı. Macaristan GP'sinde ise bu ön kapaklarda bir modifikasyon yaptı.

Ferrari ilk kez Silverstone'da F2007'lerin ön tekerleklerinde kullanılmaya başladığı sabit tekerlek kapaklarının, özellikle frenlerin soğutulması amacıyla uygulandığını açıklamıştı. Bu kapakların bir yan etkisinin ise tekerleğe olan soğuk hava akımını da regüle etmesi, parçaların aerodinamik avantaja yol açtığı ve kurallara uygunluğu tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Ancak FIA'nın incelemesi sonucu herhangi bir uygunsuzluk olmadığı anlaşıldı.

Ferrari'nin Macaristan GP'sine bu ön tekerlek kapaklarını modifiye ederek geldiği gözlendi. Kapakların üzerine eklenen bir minik kanatçığın, hızla dönen tekerlekler üzerindeki aerodinamik sürtünmeyi azaltmak ve tekerleklerden sıcak hava çıkışını arttırmak amacıyla kullanıldığını açıklayan Ferrari mühendisleri, Hungaroring'de bu uygulamadan alınacak sonuca göre devam edip etmeme konusunda karar vereceklerini belirttiler.

Click the image to open in full size.

Hungaroring'de çekilen yukarıda solda yer alan fotoğrafta, oklarla işaretlenen kanatçık ve paralel sarı çizgiyle belirtilen dışa doğru çıkan sıcak hava akımı görülmektedir. Sağdaki fotoğraf ise Nurburgring'de çekildi.
__________________
No Game
barhonda Ofline   Alıntı ile Cevapla