Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2007, 12:17   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow BJK-Fb Maci Show tv'ye Ceza Getirecek

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇI SHOW TV'YE CEZA GETİRECEK
07.08.2007 10:31

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fenerbahçe-Beşiktaş maçında reklam sürelerini ihlal eden Show TV’ye ceza verecek.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Üst Kurul uzmanlarının hazırladığı raporada, Fenerbahçe-Beşiktaş Süper Kupa maçını naklen yayınlayan Show TV’nin, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun ile Radyo ve Televizyon Yayınlarının Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin reklam yerleştirme sürelerine ilişkin hükümlerini ihlal ettiği belirtildi.

Belirlemelere göre, daha maç başlamadan reklam ihlallerine başlayan ve her 20 dakikada bir 6 dakika süreyle reklam yayınlaması gerekirken 5, 10, 12 dakikada bir reklama giren ve 8-9 dakikalık reklam kuşakları yayınlayan Show TV, maç boyunca da bu tutumunu sürdürdü.

RTÜK kurallarına göre 10 dakikada bir olmak üzere 45 dakikalık devrelerde azami 4-5 adet bant reklam yayınlanması gerekirken Show TV, Fenerbahçe-Beşiktaş süper kupa maçında birinci devrede 26, ikinci devrede 35 bant reklam yayınladı.

Reklam ihlalinden rahatsız olan vatandaşların 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezine şikayette bulundukları öğrenilirken, bu şikayetlerin ve hazırlanan uzman raporunun bu hafta Üst Kurul gündemine alınması bekleniyor. ANKA
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla