Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2007, 12:18   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow 26 Filme 5 milyon 400 bin Destek

26 FİLME 5 MİLYON 400 BİN DESTEK
07.08.2007 11:32

Sinema Destekleme Kurulu, yılın ikinci yarısında uzun metrajlı filmlerden 22'sine "Yapım", 4'üne "Yapım Sonrası" olmak üzere toplam 5 milyon 400 bin YTL destek verilmesini kararlaştırdı.

Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Selahattin Ertaş, sinemaya destek için oluşturulan Sinema Destek Kurulu'nun yılda iki kez toplanarak film projelerine verilecek destek miktarlarını belirlediğini hatırlattı. Ertaş, kurulun en son toplantısında "Uzun Metrajlı Film" dalında yaklaşık 80 film ile birinci dönemde tekrar görüşülmesine karar verilen 17 filmin değerlendirildiğini söyledi.

Kuruldan 22 filme "Yapım", 4 filme de "Yapım Sonrası" destek çıktığını belirten Ertaş, bu filmlere toplam 5 milyon 400 bin YTL destek verileceğini kaydetti.

Selahattin Ertaş, birinci dönemle birlikte bu yıl toplam 35 uzun metrajlı filme "yapım", 6 filme "Yapım Sonrası" destek verildiğini ifade etti.

11 yönetmenin de bu yıl "ilk filmini" bakanlığın yardımıyla çektiğini anlatan Ertaş, "Elimizdeki bütçeden daha fazlasıyla Türk sinemasını desteklemeye devam ediyoruz. Geçen yıl, uzun dönem film ile belgesel ve senaryo projeleri dahil toplamda 11 milyon YTL civarı destek sağladık. Bu yıl projelere toplam 13 milyon YTL destek verilecek. Hem proje sayısı hem miktar olarak bu yıl desteği arttırdık" dedi.
Sinema Destekleme Kurulu, 2. dönem toplantısında, 22 film yapım projesini destekleme kararı aldı. Buna göre, Ali Özgentürk'ün "Adalet", Erden Kıral'ın "Vicdan" ve Jacques Deschamps'ın "Dinle Neyden" adlı yapımları, 350'şer bin YTL ile en fazla destek alan filmler oldu.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla