Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2007, 12:26   #1
barhonda
 
barhonda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mansell: "McLaren Hatalıydı"

Mansell: "McLaren Hatalıydı"

Click the image to open in full size.07 Ağustos 2007 Salı

Nigel Mansell, McLaren'i ve FIA'yı eleştirdi

Eski Formula 1 şampiyonlarından İngiliz Nigel Mansell, Hungaroring'deki pit molası nedeniyle pilotları arasında yaşanan olayları kamuoyuna yansıttığı için eleştirdi.

Fernando Alonso ile Lewis Hamilton arasındaki söz düellosunun ve McLaren yönetiminin bu sorunu takım içinde ve kapalı olarak halletmesinin çok daha doğru olacağını kaydeden Mansell, "Buna benzer konular sporda çok sık yaşanır, ancak sorunlar ne olursa olsun takım içinde kalmalı, kamuoyu önüne taşınmamalıydı" dedi. İngiliz BBC'nin spor servisine demeç veren Mansell; "Bu olay bana yıllar önce yaşananları anımsattı. Ama bu kez dünya kamuoyu önünde çok yoğun bir yayın yapıldı, bu da çok yanlıştı. Ben Alain Prost, Nelson Piquet ve Keke Rosberg ile aynı takımlarda yarıştım. Hepsi de dünya şampiyonuydu ve ilişkilerinizin mükemmel olması da söz konusu değildi. Aramızda çok sık sorunlar olurdu, ancak bunlar hep içeride kalırdı. McLaren de bu son olayda farklı bir yönetim gösterebilirdi. Kriz yönetimi aslında başlı başına bir uzmanlık. Tabii bu gibi durumlarda söyledikleriniz katlanarak medyada yer alıyor, ama bu tüm dünyada aynı. Ama en korkuncu da, Ron Dennis ile Lewis Hamilton'ın takım telsizinden birbirlerine küfür etmeleri, bu tam bir rezaletti. Haydi Lewis çok genç ve sinirlerine hakim olamıyor, peki Dennis daha sakin olamaz mıydı?" dedi.

Click the image to open in full size.
Ayrton Senna, Alain Prost, Nigel Mansell, Nelson Piquet

İki kez BBC Spor Servisi tarafından "Yılın Spor Adamı" ödülüne layık görülen Mansell, bir takımın iki pilotu arasında yaşanan olaya FIA'nın karışmasını da hatalı bulduğunu belirtti. FIA'nın Macaristan GP'sinde McLaren'in takım puanlarının silinmesi kararına da değinen Mansell, "Bence asıl ilginç ve inanılmaz olan, sporu yöneten FIA'nın böyle bir olaya karışmış olması. Aynı takımın iki pilotu arasında yaşanan bir tartışma başka kimseyi ilgilendirmemeli. Eğer bu pilotlar kendi aralarında veya takım içinde sorun yaratmak istiyorlarsa bu onların işi" dedi.
__________________
No Game
barhonda Ofline   Alıntı ile Cevapla