Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2007, 12:56   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Herşey Sağlam'a bağlı

Click the image to open in full size.











Sağlam:'Ben başarılı olursam üç büyükler takımlarını Türk antrenörlere emanet eder


Siyah - beyazlı takımın teknik patronu Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş Dergisi'nin Ağustos ayı sayısına birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Genç çalıştırıcı, hedeflerini gerçekleştirebilmek için kendi futbol anlayışını ve felsefesini oluşturup, bunu ekol haline getirmek zorunda olduğunu belirtti.
Sağlam, "Başkasının yaptıklarını tekrarlamak beni hiçbir yere getirmez. Birisini taklit edersen, onun kadar olursun. Daha fazlası olamazsın" dedi.
Hiç kimsenin devamı olmadığını ifade eden Ertuğrul Sağlam, "Şunu çok iyi biliyorum ki, ben bu sene burada başarılı olursam, güzel neticeler alırsam, belki bundan sonra diğer kulüplerimiz de rahat bir şekilde takımlarını Türk antrenörlere emanet edebilecek. Bu da Türk antrenörlerinin geleceği açısından çok güzel bir gelişme olacaktır" diye konuştu.
Her insanın yaşam felsefesini oluştururken ilk dersi aldığı yerin ailesi olduğuna dikkat çeken başarılı teknik adam, "Kendi anlayışımdan, ilkelerimden, prensiplerimden taviz vererek şampiyon olacağıma, ilkelerimle, prensiplerimle ve felsefemle mücadelemi sürdürürüm, gerekirse küme düşerim" diyerek bu konudaki samimiyetini dile getirdi.


'Kaybetmeyi hiç sevmem'
Ertuğrul Sağlam, taviz vermeyeceği ve affetmeyeceği şeyin ne olduğu sorusunu ise "Beraber olduğum insanların emeğine saygısızlık edeni kesinlikle affetmem. İşini ciddiye almayanı hiç affetmem. Bunun yanında hedef birlikteliği oluşmuş bir yerde başkaları çalışırken, birilerinin kaytarmasını kabul edemem. Dürüstlükten ve iyi niyetten kesinlikle taviz vermem. Bunları yapmayan bir insanın bizimle beraber olması mümkün değildir. Biz onu yok etmesek bile, o kendi kendini imha edecektir zaman içinde" yanıtını verdi.
Beşiktaş'ın teknik patronu, insanlarla kavga etmeyi ve maçlarda kaybetmeyi hiç sevmediğini sözlerine ekledi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla