Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2007, 14:48   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İstanbulluları uyutmayacak deprem açıklaması!

Click the image to open in full size.Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklama İstanbullular'ı korkutacak cinsten..



Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, "İstanbul'da 7,5 büyüklüğünde bir depremin 30-35 yıl içinde olma olasılığı yüzde 60 civarında" dedi.

Enstitünün İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesiyle iş birliği içinde yürüteceği "Depreme Duyarlılık Günleri" projesi tanıtıldı.

Kandilli Rasathanesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Gülay Altay, yaşanan depremlerin toplumda bilinçlilik yarattığını, bu projeyle de bunu sürdürülebilir kılmak istediklerini söyledi.

"Depreme Duyarlılık Günleri" Proje Koordinatörü Prof. Dr. Niyazi Türkelli de, enstitünün 1999 depremi sonrasında toplumun eğitimine büyük önem verdiğini dile getirerek, "Enstitü olarak topluma bilgiyi, deneyimleri ne kadar ulaştırabilirsek, o kadar başarılı oluruz diye düşündük ve adını sismolojiden alan 'Sismail' isimli bir maskot yarattık" diye konuştu.

Prof. Dr. Türkelli, projeye ilişkin bir de "www.depremeduyarlilik.org" sitesi kurduklarını ifade etti.

Toplantıda daha sonra Proje Yöneticisi Süheyla Sezen'in fikir sahibi olduğu ve proje maskotu olarak tasarlanan "Sismail" tanıtıldı. Ayrıca "Sismail"in çocuklarla birlikte yer aldığı tanıtım filmi de gösterildi.

"Sismail"in seslendirdiği şarkının sözlerini yazan Murat Evgin de "Sismail"in çocuklar tarafından sevileceğini ve amacına ulaşacağını umduğunu belirtti.

Rap tarzındaki şarkıyı seslendiren Sözbir Bahadır da sahneye çıkarak, "Sismail"in çocuklara yönelik şarkısını söyledi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla