Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2007, 15:00   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Türkiye nin en garip yaratığı

Türkiye'nin en garip yaratığı

Click the image to open in full size. Denizli’nin Acıpayam ilçesinde vücudu fareye, arka ayakları kanguruya, kulakları ise tavşana benzeyen bir kemirgen bulundu. Kemirgen görenleri şaşırtırken,Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ali Uzakgider, "Doğum anomalisinden kaynaklanan bir durum. Yeni bir tür olması mümkün değil" dedi.
Kanguru, tavşan, köstebek, sincap ve fareyi andıran sevimli yaratığı görenler hayretlerini gizleyemiyor. Kanguru gibi sıçrayarak yürüyen yaklaşık 150 gram ağırlığında, 10 santimetre boyundaki, uzun kuyruklu, uzuk kulaklı yaratığı bularak sahiplenen Veli Turan ona `Abbas' adını verdi.
Gümüş Köyü'ndeki arkadaşları, Murat Tutkun, Fuat Turan ve Hasan Tutkun'la birlikte, 1 ay önce Eşeler Yaylası'nda gezerken, Veli Turan'ın ayağı bir çukura girdi.
Turan, ayağını çıkardığı çukurdan fırlayan bir canlının kanguru gibi sıçrayarak kaçtığını gördü. Uzun süren kovalamacının ardından gençler daha önce hiç görmedikleri yaratığı yakalayarak köye getirdi.
Kemirgeni, ekmek, yaprak ve karpuz gibi yiyeceklerle beslediklerini ifade eden Duran, "Kanguruya benzetiyoruz. Ama kanguru da böyle olmuyor. Kulakları büyük. Yani değişik bir mahluk. Yetkililerden kemirgeni araştırmalarını istiyoruz" dedi.
Bölgede 40 yıldır çobanlık yaptığını belirten Hüseyin Aslan, "Ben bu dağları karış karış bilirim. Hayatımda böyle bir yaratık görmedim. Kanguru gibi sıçrıyor, görüntüsü fare ve tavşanı andırıyor" dedi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla