Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2007, 18:21   #1
The_Black_One
 
The_Black_One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
''BOBO'NUN TAKIMDAN AYRILMASINI KESİNLİKLE İSTEMİYORUM'' - Ertuğrul SAĞLAM

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam,Sheriff Tiraspol karşılaşmasında erken atacakları bir golün kendilerini rahatlatacağını söyledi.

, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda yarın oynayacakları Sheriff Tiraspol karşılaşmasında erken atacakları bir golün kendilerini rahatlatacağını söyledi.

Ertuğrul Sağlam, Kişinev'de kaldıkları Leo Grand Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da 1-0 kazandıkları karşılaşmanın rövanşında yarın Sheriff ile yine zorlu bir maç yapacaklarını belirterek, ''Oyuncularımız, teknik kadro ve kafiledeki herkes bu maça çok iyi hazırlandı. Bizim için olmazsa olmaz karşılaşmalardan biri olduğunu idrak etmiş durumdayız. Oyuncalarımızın yarın bize bir sonraki turda oynama şansını vereceklerine inanıyorum. Taraftarlarımıza rahat bir karşılaşma izlettirmek için maçın başında bir gol bulmak istiyoruz'' diye konuştu.

Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında sakatlanan Mehmet Yozgatlı dışında eksiklerinin bulunmadığını anlatan Sağlam, rakipleri Sheriff'e de değinerek, ''Rakibimiz genç, koşan ve mücadele eden bir ekip. Futbola çok büyük yatırım yapmış bir kulüp. Kamuoyunda hep 3. sınıf bir takım diye lanse edilmeye çalışıldı ama öyle değiller. İyi bir takımla oynayacağız. İnşallah turu geçen taraf biz oluruz'' dedi.


-''SİSTEMİMİZ DEVAM EDECEK''-


İlk maçta elde ettikleri 1-0'lık galibiyet nedeniyle yarın sahada savunma ağırlıklı bir oyun mu ortaya koyacaklarının sorulması üzerine Sağlam, ''Katı defans yapalım, attığımız golün üstüne yatalım diye bir anlayışımız hiç bir zaman olmayacak. Sistemimizi devam ettireceğiz. Normal oyun anlayışımızı sahaya yansıtacağız'' dedi.


-''FENERBAHÇE MAÇINDAKİ KADROYA YAKIN 11'LE SAHAYA ÇIKACAĞIZ''-


Sağlam, yarın nasıl bir kadro ile sahaya çıkacakları sorusuna, ''Fenerbahçe maçında oynayan kadroya yakın bir kadro sahada olacak. Rüştü'nün durumunu bu akşam değerlendireceğiz. Bugünkü antrenman sonrası kadro netleşecek. Fenerbahçe maçındaki 11'e yakın bir 11'le sahaya çıkacağız'' diye yanıt verdi.

Sakatlığı geçen Nobre'nin iyi durumda olduğunu kaydeden Sağlam, ''Fiziksel olarak diğer arkadaşlarından geride. Temposu istediğimiz düzeyde olmasa da, oyunun tamamında olmasa da belirli bölümlerde kullanabilirim'' şeklinde konuştu.


-''TRANSFER BİTMEDİ''-


Beşiktaş için transferin bitip bitmediği sorusu üzerine de Sağlam, şöyle konuştu:

''Transferi kapatmadık. Arayışımız var. Her antrenör elindeki oyuncudan kalitelisini ister. Ben de istiyorum. Elimizdekinden daha iyisini alacaksak transfer yapacağız. Ağustos ayının sonuna kadar herşey olabilir. Bir yabancı hakkımız var. Bunu değerlendirmek için zamanımız var.''

Sağlam, Sheriff maçından sonra kadroyu azaltacaklarını ifade ederek, ''3 kalecimizle birlikte 25-26 kişilik kadro yeterli olacaktır'' dedi.


-HOLOSKO KONUSU-


Vestel Manisasporlu Holosko ile ilgilenip ilgilenmedikleri sorusuna Sağlam, ''Çok ciddi bir şekilde gündemimizde olmadı. Gidelim Vestel'den isteyelim diye bir durum söz konusu olmadı'' cevabını verdi.

Sağlam, Galatasaraylı Necati Ateş'in iyi futbolcu olduğunu ama bu oyuncunun hiçbir zaman gündemlerinde olmadığını ve olmayacağını da kaydetti.


-''FENERBAHÇE MAÇINA DAHA FARKLI BİR KADROYLA ÇIKMAK İSTERDİM''-


Fenerbahçe ile oynadıkları Süper Kupa maçına değinen Sağlam, ''Fenerbahçe maçına farklı bir kadroyla çıkmak istedim ama, taraftarlarımıza, Beşiktaş'a gönül vermiş kişilere saygısızlık olmasın diye o tür bir kadroyla çıkmadım. Bu karşılaşma çok zamansız oynandı. Şampiyonlar Ligi'nin takvimi belliydi. Bu iki maçın arasına Süper Kupa'yı koymak çok yanlış'' diye konuştu.


-MENAJERLİK KONUSU-


Ertuğrul Sağlam, İdari Menajer Ali Gültiken'in görevine son verilip, Sinan Engin'in genel menajerliğe getirilmesiyle ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:

''Beşiktaş kulübündeki menajerlik sisteminin işleyişi Ali Gültiken ile de aynıydı Sinan Engin'le de aynı. Benim çok uyumlu bir yapım vardır. Çalıştığım kulübü sahiplenirim. Başkan, göreve geldiğimde Ali Gültiken ile çalışacağımı söyledi ben de seve seve çalıştım. Bu bir idari karardı. Şimdi de başkanımız Sinan Engin ile çalışmamı istedi. Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.''


-''BOBO'NUN TAKIMDAN AYRILMASINI İSTEMİYORUM''-


Bobo'nun Süper Kupa maçı sonrası İstanbul'a dönüşte yönetimle görüşeceğini söylediğinin hatırlatılması üzerine Sağlam, şöyle devam etti:

''Bobo ile devamlı konuşuyorum. Tahmin ediyorum dışarıdan gelen tekliflerle ilgili askıda olan şeyler var. Herhalde onları konuşacak. Bobo'nun bizimle daha sözleşmesi sürüyor. Burası büyük bir kulüp. Her isteyen oyuncu Beşiktaş kulübünden ayrılamaz. Bobo bizim için çok önemli futbolcu. Beklentilerimiz çok fazla. Kesinlikle Bobo'nun takımdan ayrılmasını istemiyorum.''

Elindeki genç oyunculardan sonuna kadar faydalanma yollarını arayacaklarını vurgulayan Sağlam, ''Kim hazırsa onu oynatacağız. Bu 16 yaşındaki Batuhan da olur, 20 yaşındaki Can da 34 yaşındaki Rüştü de. Kimin takıma faydası varsa ona görev vereceğiz. Görev yaptığım Samsun'da da Kayseri'de de böyle davrandım. Burada da öyle olacak'' şeklinde konuştu.

Konu The_Black_One tarafından (07-08-2007 Saat 18:24 ) değiştirilmiştir..
The_Black_One Ofline   Alıntı ile Cevapla