Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-08-2007, 03:26   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Pakistan'ın yeni banknotunda ''Türk bayrağı'' tartışması

Pakistan'ın yeni banknotunda ''Türk bayrağı'' tartışması

Click the image to open in full size. Pakistan’da yeni hazırlanan 1000 Rupe’lik banknotlarda yeşil zemin üzerinde ay yıldız olan Pakistan bayrağında zemin rengi kırmızı yapılınca “Bu Türk bayrağı mı" tartışması başladı.
Pakistan, 1988 yılından bu yana kullandığı 1000 Rupe’lik banknotların tasarımını değiştirince ülkede yeni bir tartışma başladı. Pakistan’ın yeni parasında, eskiden olduğu gibi ünlü lider Muhammed Ali Cinnah’ın portresi korunurken, yeni paraya eskisinde olmayan bir Pakistan bayrağı eklendi.

“BU KİMİN BAYRAĞI?" DİYE SORDULAR

Ancak yeni banknotlardaki, yeşil zemin üzerine beyaz ay ve yıldızdan oluşan Pakistan bayrağını, yeşil değil kırmızıya yakın bir zemin üzerine ay yıldız konuldu. Pakistan’da “Bu Pakistan bayrağı mı yoksa Türkiye bayrağı mı" tartışmaları başladı.
Pakistan basınında çıkan haberlere göre Pakistan Müslüman Ligi üyesi Raşit Ekber Han, yeni banknotlardaki bayrağın yeşil değil kırmızı fonda olmasını “Büyük bir hata" olarak nitelendirdi ve düzeltilmesini istedi.
Maliye’den sorumlu Devlet Bakanı Ömer Ayup Han ise Bakanlığı’nın banknotları basan Merkez Bankası üzerinde doğrudan bir kontrolü olmadığını ancak yeni banknotların yetkililerin onayını aldığını söyledi.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla