Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-08-2007, 15:42   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaşlıları kızdıran yazar Meriç Tuncay

''Bir Beşiktaşlı Duruşudur Gidiyor'' diyen Meriç Tuncay'a uyarı çıktı.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Takvim Gazetesi ve gazetenin spor yazarı Meriç Tunca'nın ''Bir Beşiktaşlı Duruşudur Gidiyor'' başlıklı yazısından dolayı ''kınanmasına'' karar verdi.

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Beşiktaş Futbol Yatırımları San. Tic. A.Ş, Yıldırım Demirören, kulüp yöneticileri ve bazı taraftarların, Takvim Gazetesi'nin 9 Mayıs 2007 tarihli nüshasındaki ''Meriç Tunca Yazıyor'' köşesinde yer alan ''Bir Beşiktaşlı Duruşudur Gidiyor'' başlıklı yazı hakkında şikayette bulundukları belirtildi.

Açıklamada, Tunca'nın şikayet konusu yazıda, son zamanlarda bir ''Beşiktaşlı duruşu'' kavramının ortaya çıktığını, bunun ne demek olduğunu araştırdığını kaydederek, ''Beşiktaşlı duruşu demek, 'şarabı da içeriz esrarı da çekeriz' anlayışına sahip olmak demektir. Beşiktaşlı duruşu demek, hakemle maç kazanırken ses çıkarmayıp, kötü oynayarak kaybedilen maç sonrası faturayı hakemlere kesmek demektir. Beşiktaşlı duruşu demek, stadına maç yapmaya gelmiş rakip takım hocasının kafasına okkalı bir tükürük yapıştırmak demektir'' şeklinde cümlelere yer verdiği bildirildi.

Açıklamada, şikayetçilerin de bu yazıyla kulübün manevi şahsiyetinin küçük düşürüldüğü, hakaret mahiyetinde ifadeler kullanıldığı ve milyonlarca Beşiktaş taraftarının eleştiri amacı dışında rencide edildiğini öne sürdükleri kaydedildi. Şikayet edilenlerden ise cevap alınamadığı belirtilen açıklamada, Basın Konseyi Yüksek Kurulu'nun 9 Ağustos 2007 tarihli toplantısında şu kararı aldığı ifade edildi:

''Gazeteci Meriç Tunca'nın ve yazıyı yayımlayan Takvim Gazetesi'nin, Basın Meslek İlkeleri'nin 'Kişileri ve kurumları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez' şeklindeki 4'üncü maddesini ihlal ettikleri sonucuna vararak 'kınanmasına' oy çokluğu ile karar vermiştir. 'Kınama' kararına katılmayan üyeler, kararın 'uyarı' şeklinde olmasını desteklemişlerdir.''
changeTarget(document.getElementById("news_content "))
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla