Feyyaz'dan Yeni ezik Tümer'e destek | | Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olarak Türkiye'nin spor gündemine oturan ve siyah beyazlı camianın ağır eleştirileriyle karşılaşan Tümer Metin'e, Feyyaz Uçar'dan destek geldi. Süleyman Seba başkanlığındaki yönetimle yaşadığı çek krizi nedeniyle 1994-95 sezonunda Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olduğunda camianın boy hedefi haline gelen Uçar, "Büyük takımlarda zaman zaman yıldız futbolcular gözden çıkarılır. Ancak taraftar ve kamuoyu baskısı nedeniyle bu futbolcunun tercihiymiş gibi gösterilir. Transferin ayrıntılarını tam olarak bilmiyorum, ama Tümer'in soğukkanlılığını koruması, gelebilecek her türlü tepkiye hazırlıklı olması lazım" dedi.
İnönü Stadı'nda oynanacak maçların Tümer için çok zor geçeceğini ifade eden Uçar, "Ben de Fenerbahçe formasıyla İnönü'ye çıktığımda 90 dakika aleyhte tezahürat yapıldı. Ancak seyircilerin tepkisi normaldir. Sevdiği futbolcunun başka takımın formasını giymesini kabullenemedikleri için bu şekilde davranırlar. Önemli olan Tümer'in kararı. Faydalı olabileceğine inansaydı, Beşiktaş'ta kalırdı. Tümer her takımda başarılı olabilecek bir oyuncu. Fenerbahçe, Beşiktaş'a göre farklı bir camia. Tümer, Türk futbolu için önemli bir isim. Umarım başarılı olur" diye konuştu.
Futbolculuğu yıllarında üç büyük takımın birbirinden oyuncu almasının neredeyse imkansız olduğunu vurgulayan Uçar şunları söyledi:
"Bizim zamanımızda başkanlar arasında birbirlerinin futbolcularına talip olmayacaklarına dair centilmenlik anlaşması yapılırdı. Ben, bonservisimin Fenerbahçe'ye verildiğini Erol User'den öğrenmiştim. Yaşadıklarım bire bir olarak yansıtılmadı. Ben, haksızmışım gibi gösterildi. O olaylar geçmişte kaldı. Ancak öteki dünyada hepsiyle tek tek hesaplaşacağım."
superspor..
__________________ KARANLIK ve AYDINLIK ------ Suskunuz diye sanmayın uysal koyunuz, kesmeye gelir, çekmeye gelmez boynumuz. |