Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2007, 19:03   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
CHELSEA REKORLA BAŞLADI!

Premier League'in açılış haftasında Chelsea evi Stamford'ta Birminghm City'i konuk etti. Blues zorlu 90 dakikada geriye düşmesine rağmen lige üç puanla başlamayı başardı. Bu galibiyetle birlikte bir de rekor kıran Chelsea, Premier League'de evinde yaptığı maçlardaki yenilmezliğini 64'e çıkarttı.


Chelsea zorlu maçı aldı ve sezona rekorla başladı!

Premier League'in açılış haftasında, Birmingham City ile evi Stamford'ta karşılaşan Chelsea bu maçı 3-2 kazanmayı başardı ve Premier League'de evinde yaptığı 64. maçtan da yenilmeden ayrılarak yeni bir rekor kırdı.

Gary McSheffrey'nin ortasını gole çeviren Mikael Forssell konuk ekibi öne geçirmeyi başardı. Ancak Chelsea formasıyla ilk lig maçında ilk golünü bulan Claudio Pizarro ev sahibine dengeyi kazandırdı.

Birmingham'a 2-2'lik beraberlik kazandıran Olivier Kapo'nun güzel golünden önce Salomon Kalou'nun pasıyla golü bulan Florent Malouda Chelsea'yi 2-1 öne geçirdi.

Son sözü ise Michael Essien söyledi ve Essien 23 metreden kaydettiği golle Blues'un 3-2'lik zaferinin mimarlarından oldu.

Chelsea bu zaferle birlikte, Premier League'de evinde üst üste en uzun süre yenilmeme rekorunu kırarken, Blues Stamford Bridge'te çıktığı 64. maçında da mağubiyet yüzü görmedi.

Chelsea'den önceki rekor Liverpool'undu ve Reds, Şubat 1978 ile Aralık 1980 arasında Anfield'ta yenilmemişti.

2004'te Jose Mourinho Stamford Bridge'te göreve geldiğinden beri süper bir perfomans sergileyen Chelsea, Premier League'e yeni yükselen Birmingham karşısında da geriye düşmüş olması ve eksik bir kadroyla mücadele etmesine rağmen, başarılı bir performansla üç puana uzandı.

5 gol 50 dakikada geldi
Birmingham City 15. dakikada Forssell'in golüyle 1-0 öne geçti. Chelsea 18. dakikada Pizarro ile beraberliği buldu. 31. dakikada Malouda ile 2-1 öne geçen Chelsea'ye 36. dakikada Kapo cevap verdi ve maçta 2-2'lik beraberlik oldu. Essien 50. dakikada kaydettiği golle Chelsea'nin ilk haftaya üç puanla başlamasını sağladı.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla