Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-08-2007, 18:58   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 DTP öcalan ı meclise taşıyor

DTP, İmralı'yı Meclis'e taşıyacak

16 Ağustos 2007ANKAClick the image to open in full size. Abdullah Gül’ün DTP’ye yaptığı ziyaret sonrası DTP’lilerden “İmralı koşullarını Meclis’e taşıyacağız” açıklaması geldi.

Genelbaşkan Vekilleri Nurettin Demirtaş ve Selma Irmak, Abdullah Gül DTP’den ayrıldıktan sonra gazetecilere açıklama yaptılar.

Türkiye’de göz ardı edilen bazı gerçeklikler olduğunu belirten Demirtaş, bunları 3 başlıkta topladı.

Demirtaş, bunları "İmralı koşulları, sular altında kalacak olan Hasankeyf ve Doğu ve Güneydoğu’daki güvenlik bölgesi olarak ilan edilen bölgelerdeki orman yangınlar" olarak sıraladı.

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birincisi Öcalan gerçeği görmezden geliniyor. Biz parti olarak Türkiye’yi rahatlatacak davranışlar ve açıklamalar yaptığımız gibi bunun projelerini de oluşturmuş durumdayız. Ancak hiçbir şey tek taraflı olarak çözülemez. Öcalan gerçeği görmezden gelinirken bununla bağlantılı olarak Kürt kimliği, dili ve kültürü yok sayılmaya çalışılıyor. Çünkü bu gerçek, bir halkın gerçeğidir. Bu gerçeğin mutlaka görülmesi gerektiğine inanıyoruz. İmralı koşullarının mutlaka incelenmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Üç kez hücre içerisinde hücre ceza verilerek, gayri insani ve gayri hukuki bir yaklaşım sergileniyor. Ve bu tecrit uygulaması İmralı şahsında bütün toplumu geren bir uygulamaya dönüşüyor. Bu gerçek görmezden gelinemez, artık Türk kamuoyunun bu gerçeği görmesi ve bu gerçekle ilgilenmesi gerekiyor.”

Demirtaş, başta “İmralı koşulları” olmak üzere tespit ettikleri üç başlıklı sorunları Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. “Bu konuları önümüzdeki günlerde Meclis gündemine, topluma taşımak istiyoruz” dedi.x

"MİLYONLARI SOKAĞA DÖKEBİLİRİZ"

“Hasankeyf’in yok edilmesi ve ormanların yakılması karşısında milyonlarca insanı sokağa dökebiliriz” diyen Demirtaş, “Ancak siyasi iradenin öncelikle duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Meclis’in açılır açılmaz bu konularda bir irade göstermesi gerektiğine inanıyoruz ve bu beklenti içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

“İmralı koşullarını Meclis gündemine nasıl taşıyacaksınız” şeklindeki bir soruya Demirtaş, “Meclis’te bir grubumuz olduğunu biliyorsunuz. Meclis açıldığında grubumuz vasıtasıyla görmezden gelinen bu gerçeklikleri Meclis zeminine taşınmasını sağlamayı düşünüyoruz” karşılığını verdi. Demirtaş, ilgili komisyonlarda cezaevleri yönetmeliklerini inceleyerek İmralı’da neden özel bir statü uygulandığını gündeme getireceklerini belirterek, ayrıca bu durumu soru önergeleri ve çeşitli yöntemlerle bunu gündeme getireceklerini de kaydetti.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla