Konu: Hep Aynı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-08-2007, 03:57   #1
RoMeO
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hep Aynı

Hep aynı

17.08.2007


Son saniyede yenen golle gelen 1-1’in faturasını hiç hakem Mike Riley’e kesmeyelim. Kaleciniz maçın 88. dakikasında vakit geçirdiği için sarı kart görüyor. Sonra, yenik durumda olmayı hazmedemeyen kale arkasındaki İsviçreliler, sahaya bir şeyler atıyor. Bu da oyunu durduruyor tabii... Hakan Arıkan kart öncesi topu elinden çabuk çıkarsa, oyun aksa, saniyeler erise sahaya bir şey atmaya vakit kalmayacak belki...
Ardından, uzatma dakikalarında bir hava topu mücadelesinde rakibin dirseği Gökhan Zan’ın karın boşluğuna geliyor. O anda kafaya çıkmış, karın kaslarını sıkarak daha da yükselmeyi amaçlayan-görünümü aslan gibi ama canı fazlasıyla tatlı-bir futbolcunun o şiddette bir darbeyle yere yığılması, uzun süre nefessiz kalması, çimlerin üzerinde can cekişiyormuş gibi bir mizansen yaratması, kusura bakmayın ama inandırıcı gelmedi bana... Hakem yine oyunu durdurdu, sağlık görevlilerini sahaya davet etti ve doğaldır ki, bir dakikaya yaklaşan bu duraklamayı uzatma süresinin sonuna ekledi. Ve ne olduysa, ek yerinden sonra oynanan o saniyelerde oldu.
Sorun değil. İlk maç gösterdi ki, korunamayan avantaja rağmen, Beşiktaş turu geçmeye çok yakın. Asıl sorun, yıllardır Avrupa Kupaları’nda herkesi şaşkına çeviren sayısız hüsran yaşamış, bu tip son dakika golleriye defalarca sahayı başı önde terk etmiş Siyah-Beyazlı takımın, hâlâ uluslararası alanda bu basit hatalardan uzak duracak tecrübeye ulaşamamış olması. Üstelik yerli-yabancı, ünlü-ünsüz, genç-yaşlı kim gelse, bu yazısız kural değişmiyor sanki...
Sezonun en önemli maçlarından birini oynuyor, kulübün bütçesine müthiş katkı yapacak, uluslararası alanda prestijini arttıracak Şampiyonlar Ligi için vize almaya çalışıyorsunuz. Ve daha üç gün önce transfer ettiğiniz bir yabancı oyuncu sarı kart cezalısı! Deneyimi ve görgüsüyle sizin gençlerinize vizyon getirmesi beklenirken, kulübede bile oturamıyor.
Neyse, çok daha kötüsü olabilirdi. Sözgelimi Beşiktaş, uzatmalara 2-1 yenik giriyor ve umutlarını İnönü’ye taşımanın hesaplarını yapıyor olabilirdi. Ya “vakit geçirme ve oyunu soğutma” niyetiyle yapılanlar yüzünden kronometreye eklenen saniyelerde yenen o bedava gol skoru 3-1’e getirseydi?
Yiğiter Uluğ
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline   Alıntı ile Cevapla