Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-08-2007, 19:49   #1
RoMeO
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
TIR'a Böcek Engeli

TIR'a ‘böcek’ engeli

17 Ağustos 2007Durmuş SEVİNDİK- Barış DOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)ZONGULDAK Limanı'na, Ukrayna'dan Ro-Ro seferi ile gelen TIR'ın, dorsesindeki tomruklarda zararlı böcek olduğunun tespit edilmesiyle geçişine izin verilmedi.

Ukrayna'dan, Zonguldak Limanı'na Ro-Ro gemisiyle gelen tomruk yüklü TIR'ın yükünde yapılan incelemede, tomruklarda zararlı böcek olduğu saptandı. TIR, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Zonguldak Limanı'nda Gümrük Müdürlüğü Sahası'na çekildi ve üzeri brandayla kapatıldı. Yaklaşık bir haftadır buruda bekletilen TIR'ın, Türkiye'ye girişine izin verilmiyor.
İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, mevzuat gereği gerçekleştirilen kontrollerde TIR'da yüklü 33 metreküp tomrukta zararlı olabilecek böcek olduğunun belirlendiğini söyledi. TIR'ın girişine izin verilmesi durumunda böceklerin ormana yayılarak zarar verebileceğini ifade eden Akın, şöyle konuştu:
“Gümrük Müdürlüğü ve tomruğu gönderen firma ile yapılacak yazışmaların ardından tomruklar ya iade ya da imha edilecek. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili karar belirlenecek. Tomruk yüklü TIR, konusunda gerekli önlemler alındı ve gümrük sahasında bekletiliyor. Bu ülkenin bitki sağlığına zarar verecek hiçbir şeye müsaade edemeyiz. Ürünün ülkeye girişinin sakıncalı olduğunu belirledik. Tutanaklarımızı tuttuk ve incelemenin sonucunu bekliyoruz.”
Gümrük Muhafaza Müdürlüğü yetkilileri ise İl Tarım Müdürlüğü'nden gelecek raporların sonucuna göre hareket edeceklerini, TIR'ın muhafaza altına alındığını ifade etti.
1.5 yıl önce yine bir TIR'daki tomruklarda zararlı böcekler tespit edilmiş, bu tomruklar şehir çöplüğünde yakılarak imha edilmişti.
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline   Alıntı ile Cevapla