Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2007, 11:14   #16
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

TEKKE TRANSFERİNİN PERDE ARKASI!
Fenerbahçe'nin gündemini fazlasıyla meşgul eden Fatih Tekke'nin menajeri Özcan Üstüntaş son gelişmeleri sadece Milliyet'e anlattı.

Üstüntaş, Galatasaray'ın 20 gün önce Tekke'nin bonservisi için Zenit'e 4 milyon euro teklif ettiğini, Trabzon'un da bu oyuncuyu kiralamak istediğini; ancak iki kulübün de geri çevrildiğini söyledi. Menajer, ayrıca Fenerbahçe'nin, Zenit kulübüne henüz bir teklif getirmediğini de ekledi.

Rusya ekibinin, satmak istememesine rağmen, Fatih'in isteği üzerine 7.5 milyon euro karşılığında serbest bırakabileceğini açıkladığını da söyleyen Özcan Üstüntaş, Zenit'in ligde şampiyonluğu hedeflediğini vurguladı. Bu arada Zenitli yöneticilerin, Tekke'ye "Ya 7.5 milyon euro getir ya da ocak ayına kadar sus ve futbolunu oyna" mesajını verdiği de öğrenildi.


Tek forvet sıkıntısı

Fatih Tekke'nin en büyük sıkıntısının ise Fenerbahçe'de, Kezman'ınki ile aynı olduğu da ortaya çıktı. Milli futbolcunun, Hollandalı Teknik Direktör Dick Advocat'ın yönetimindeki Zenit takımında tek forvet olarak oynadığı için gol atmakta güçlük çektiği, bu nedenle takımdan ayrılmak istediği vurgulandı.
Türkiye ya da Avrupa'nın başka bir ülkesinde futbol yaşantısını sürdürmek isteyen Fatih Tekke'nin menajerliğini yapan Özcan Üstüntaş, oyuncusunun öncelikle Trabzonspor'a başvurduğunu tekrarladı: Üstüntaş şöyle devam etti:

İlk tercih Trabzon

"Elbetteki Türkiye'ye dönerse ilk tercihi eski takımı olacak. Ancak Trabzonspor 7.5 milyon euroluk bedeli ödemek istemedi. Kiralama istekleri de, Zenit kulübü tarafından kabul görmedi. Bu durumda Fatih için farketmez, Fenerbahçe ya da Galatasaray'da futbol yaşantısını sürdürebilir. Ancak şu ana kadar, Fenerbahçe'den hiçbir teklif gelmedi. Belki kulüp ile görüşüp sonra bize başvururlar. Çünkü Fenerbahçe'nin, sözleşmesi devam eden oyuncular konusunda hassasiyeti var ve önce kulübü ile görüşüyorlar. Ancak Zenit'e de böyle bir görüşme isteği gelmedi. Galatasaray'ın 4 milyon Euro'luk teklifi ise geri çevrildi".

Menajer, Zenit'in, Trabzonspor'a ödediği 7.5 milyon euro nakit bonservis bedelinin tamamını nakit olarak almadan Fatih'i vermeyeceğini de hatırlattı, "Ocak ayına kadar bu koşul dışında transfer gerçekleşmez. Fatih'in amacı para değil. Gerçekte Zenit kulübünden aldığı parayı başka yerde alamaz. Tek forvet olarak oynamak istemediği için ayrılmak istiyor" diye konuştu.

Üstüntaş, Fatih'in önceki günkü Avrupa Kupası maçında diğer dört önemli oyuncu ile birlikte forma giymediğini söyledi, bunun nedenini de Zenit'in sadece lig şampiyonluğunu düşündüğü için as oyuncularını dinlendirmesi olarak açıkladı.

MİLLİYET / Yusuf KOBAL
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla