Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-08-2007, 13:21   #1
Solitary_Eagle
Banned
 
Solitary_Eagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üniversite öğrencisi MSN kurbanı

KONYA’da 4 gün önce evinde boğazı ve kasığı kesilerek öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Abdullah Karaca’yı internette tanıştığı lise mezunu ve işsiz 18 yaşındaki Yasin Ayaş ve aynı yaştaki Gökhan Açıkel'in, 20 YTL için öldürdüğü saptandı. Polis 2 zanlıyı Karaman’daki evlerine yaptığı baskında yakalayarak gözaltına aldı. Ayaş’ın evindeki bilgisayarında, MSN aracılığıyla Karaca ile konuştuğu ve Konya'ya davet ettiği ortaya çıktı. İki şüpheli de polisteki ifadesinde cinayeti itiraf etti.


Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Abdullah Karaca, 4 gün önce yalnız yaşadığı Meram İlçesi Batı Hadimi Mahallesi’ndeki evinde boğazı ve kasığı kesilerek öldürüldü. Yapılan incelemede Karaca’nın 3 gün önce öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili araştırma başlatan ve katilleri saptamaya çalışan Konya Emniyeti’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Abdullah Karaca’nın evinde bulunan bilgisayarını incelemeye aldı.
CİNAYETİ MSN KAYITLARI ÇÖZDÜ
Üniversiteli Abdullah karaca'nın 2 ay önce internette tanıştığı Yasin Ayaş ile MSN programında sürekli sohbet ettiği belirlendi. Ekipler, Karaca’nın öldürülmeden 1 gün önce saat 02.00’ye kadar Yasin Ayaş ile mesajlaştığını ve kendisini Karaman’dan Konya’ya davet ettiğini tespit etti.
Polisin ulaştığı bilgilere göre Yasin Ayaş, yanına arkadaşı Gökhan Açıkel’i de alarak trenle Konya’ya geldi ve olay günü saat 19.00 sıralarında Karaca’nın evine gitti. 3 kişi evde oturdukları sırada Ayaş ve Açıkel, Abdullah Karaca’dan para istedi. Bu istek Abdullah Karaca tarafından geri çevrildi.
Çıkan tartışmada Yasin Ayaş ve Gökhan Açıkel, yanlarında getirdikleri ekmek bıçağı ile Abdullah Karaca’ya saldırdı. Zanlılar, Karaca’yı çalışma odasındaki bilgisayarının başında boğazından ve kasığından yaraladıktan sonra cüzdanında bulunan 20 YTL’yi alıp, kapıyı da kilitleyerek kaçtı.
Konya’ya bağlı Hadim İlçesi’nde oturan Karaca ailesi, oğulları Abdullah'dan 4 gün haber alamayınca Konya'ya geldi ve oturduğu evde cesediyle karşılaştı.
EVE GECE BASKINI
Abdullah Karaca’nın bilgisayarındaki MSN kayıtlarını inceleyen polis, Karaman’da oturan Yasin Ayaş ve Gökhan Açıkel’in evlerine dün gece eş zamanlı baskın düzenledi. Her iki zanlı evlerinde yakalanıp gözaltına alınırken, Ayaş’ın bilgisayarına el konuldu. Bilgisayar kayıtlarında Ayaş’ın Abdullah Karaca ile görüştüğü tespit edildi. Ayrıca evde yapılan aramada Ayaş’ın cinayet günü giydiği kanlı elbise de ele geçirildi. Ayaş ve Açıkel’in, bu sabah Antalya’ya gitmek için bilet aldıkları da ortaya çıktı.
20 YTL İÇİN
Polisteki sorgularında önce cinayet suçunu rededen zanlıların, daha sonra Abdullah Karaca’yı birlikte öldürdüklerini itiraf ettiği ileri sürüldü. Karaca’dan para istediklerini ancak vermediğini söyleyen Ayaş ve Açıkel'in, “Boğazını ve kasığını kestikten sonra cüzdanında bulunan 20 YTL’yi alarak evden çıktık. Kimseye bir şey söylemedik. Karaman’a geldikten sonra Antalya’ya gitme planı yapmıştık” dediği belirtildi.

kaynak DHA
__________________
Armamızdaki Ay-yıldız bütün yıldızlara bedel...
Solitary_Eagle Ofline   Alıntı ile Cevapla